• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Има си я в тръбите - кислородната бариера ,тя не се вижда с просто око .Омрежен полиетилен - мрежа от молекули които не пущат кислорода да преминава . :wink:
filmatoplo - майстор
Утре имам един оглед на една вила за водно подово , и веднага след това ще ме сполети дилемата с какви тръби . :? Алуминиева вложка , Рехау червените , омрежен полиетилен безцветните . Освен тръбите и за изолацията - онази с пъпките , стиропор или фибран - номера е да не отрепем клиента с висока цена а да получи и качество .Помощ . :?:И най удачния контрол на температурата по стаи - колеги помагайте със съвет .
Последна промяна от filmatoplo на ср дек 02, 2009 5:40 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами то стана тъй, че медта вече е по-евтина от Рехау. А иначе гледам тези дни едни нови на Тиемме - бели, омрежен полиетилен с "окси стоп", по-евтини от ал.вложка, а пък и са по-добри за целта - по-добре отдяват и не се пречупват.
filmatoplo - майстор
Знаех си аз кой ще ме светне , дай малко повече информация от къде , цена на м , какво фи , как се свързват . А относно нещо около колектори с дебитомери и ел клапички за зонално-покръгово контролиране .
Гледах ф16, ама може да има и други, фитинги - к'вит искаш, както при ал. , цена мисля беше 1.10 без ДДС, ма може и да бъркам. Колектори с дебитомери - пак там (БГ Терм). Пия една бира(тъмна), кат се видим шти дам капачката за осребряване. :) :prost:
filmatoplo - майстор
:prost: :computer: Пишем си по тъмно :wink: Благодаря ще проверя там .А сега ако някой ми покаже схема -котел ,буфер, подово ,подгряване на БГВ и подпомагане на отопление със слънчеви панели осребрявам капачка от Джак . :wink:
Само не знам как ги намираш такива клиенти, дето да плащат за всичко, каквото ти хрумне. Евалла! Аз вчера запалих котлето на въглища на една рускиня с мъж-англичанин, забили се в едно село без обхват и първата и реакция беше изблик на радост заради топлината, ама след половин час ме извика докато си събирах инструментите и ми каза:
- Виж какво, извинявам се, стана грешка, тоя котел не е за мене, аз не се виждам по цял ден да търча в калта за въглища и дърва (искаше да и правим и втора инсталация с камина в механата на двора). Аз съм човек с две висши образования, оня тъпанар Майк ме остави тук в гъза на Индия и замина на майната си (Абу Даби), ама неговата няма да стане. Този Юнкерс на въглища ще го покрием с одно полотенце и искам като си дойде Майк на 07.12. парното да топли по същия начин(потому что хотим поибьомся в комфортной обстановке), но с котел на газ и пак да е Юнкерс. Ще го наблюдавам, че ми е интересно след колко време ще се усети, че този Юнкерс е на газ и не е "оня" Юнкерс на въглища :-D.
Така, че имам 2 дни да махна единия и да подкарам другия котел на пропан-бутан, заедно с изграждане на газово стопанство :-D
filmatoplo - майстор
:respekt: :partyman: Рускините са опасни - веднъж една искаше да се направи в една по голяма баня легло от тухли и бетон да си лежи и да си сяда и да чете книга - обаче да навием тръби за подово и по това легло , като техните руски печки . :wink: Навихме обаче през тръбите минава вода след лира сигурно 50-60 гр - малко може да и пари на дупето . :wink: А за моя случай как е по добро - буфер със съд вътре за БГВ , или отделно бойлер + отделно акумулиращ съд -буфер. Като бойлера ще е за 5 бани а отоплението е към 240 квадрата - сега не знам дали вс ще е подово може в спални с конвектори или да се кара наред с подово .Котела май Атмос на дърва .Човека е немец ама във вилата в гората няма ни газ ни пелети ни брикети .Котела е под въпрос - другата конфигурация да изумувам :?Утре ще пиша за кое по точно умувам като квадратури и задание . :)
Здравейте, предстои ми слагане на гранитогрес с размери 50х50см върху водното подово.Бихте ли ме посъветвали колко милиметра да са фугите между плочите?
:?
Благодаря предварително
П.С. в момента съм на замазка
Извинявам се, ако вече е задаван този въпрос, но не можах да намеря нищо с търсачката. Въпросът ми е следния:

Колко струва изграждането на водно подово отопление? На квадратен метър на помещението ли се смята? Идеята ми е на мястото на изкъртено дюшеме - сега има стъпало около 10 см. да се сложи гранитогрес и подово отопление. Не е ли по-добре да се прави с медни тръби? И трябва ли да се слага фибран? Гледах едни плочи около 30 мм. за подово отопление - те не са ли по-добър вариант? И колко сантиметра трябва да е замазката?

Някой правил ли е такова отопление от - до - с един майстор или фирма?

Един майстор дойде огледа и ми предложи цена от 45 лева за 1 кв.м. за слагане на 3 см. фибран, 4 см. замазка с цитирам "замазване" на тръбите и мрежа - това без материалите и без слагане на гранитогрес и без връзване на тръби за подовото за котела или термопомпата - все още се чудим кое да изберем.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: