• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 244
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Да ти е честита новата машина :partyman: поздрави и на ники, свестен момък е той :partyman:
... всяка оберфреза ли може да се монтира под работен плот, така че да се използва като настолна фреза ... или само някой модели имат такава възможност ?
EDI - майстор
По принцип всички.Марковите ръчни машини са пригодени за фабрично присъединяване към масите на същите производители.Много производители правят специални модификации на оберфрези, които да се прикачват към масите - продават се вкомплект.А кучите марки с малко нагаждане стават идеално дори на самоделни маси.
аз съм ама много начинаещ и не знам каква обефреза да си взема, но ми се ще да може да се монтира на маса, да има поне цанга 6, и 8 ... а защо не и 12 ;)

... а и ако може хем да е здрава, хем евтина ...
EDI - майстор
Е, цанга 12 и евтина малко не е съвместимо :lol: Това си е професионална мощна фреза.Все пак трябва да се знае за какво ще я ползваш.Аз съм любител и ползвам един БЮДЖЕТ 1100 ватов, цанги 6 и 8, струваше към 50 лева на промоция преди години.Направих си маса за нея и сега си фрезовам на воля.Иначе има машини от диапазона 40 лева до хиляди.Средна цена на добри любителски машини към 1200-200 лева да речем.Ако ще я слагаш на някаква фабрична маса, трябва да се знае дали може да се монтира на нея.Има разни китайски маси по 150-200 лева, не ги знам колко са здрави.Ако си правиш маса, тука във форума доста хора имаме такива самоделни, ще ти помогнем, има и теми по въпроса.
а как точно се пише марката "БЮДЖЕТ", защото не намирам е нета такава оберфреза :?

аз като абсолютно начинаещ ... гледам те това и много ми прилича моята бормашина, застопорена на някаква стойка ... или поставка :)

Прикачен файл

ra17d.jpg
ra17d.jpg (16.98 KиБ) Видяна 3496 пъти
Последна промяна от saws на вт юли 24, 2012 3:15 pm, променено общо 1 път.
мощността е същата, е, оборотите на бормашината ми са малко по-малко ... но струва ли си заради това да дам сто и кусур лева?
срещу скромните 35 лв, тя ударната ми дрелка би могла да се превърне в бор апарат ... а защо не и в оберфреза ... фрезерчето едва ли ще е проблем да го поставя на бормашината, а?

как мислиш ... ?

Прикачен файл

15167_1.jpg
15167_1.jpg (18.19 KиБ) Видяна 3495 пъти
EDI - майстор
БЮДЖЕТ е марката на ПРАКТИКЕР.Иначе фрезана е китейско куче, което се продава под най-различни марки - РАЙДЪР и много други.Няма да стане с бормашина, няма да имаш обороти, мощност и стабилност.
Alexey1980 - специалист
Моята оберфреза е на Райдер, и да ви кажа никак не е зле. Мислех, че няма да изкара и седмица а вече 8 месеца работи. Не я жаля, но и не я напъвам до край. Отначало мислех да работя с дрелка и фрезери, но оборотите са й малки. Начупва понякога-а с фрезата е друго. Направих й маса и вече е настолна. Но, определено с дрелка не става!
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: