• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
pavkatay - майстор
tarlyo написа:
При този вид панти не може да имаш хлабина м/у крило и каса. И тази настройка е точно винт, а не ексцентрик и мести крилото ляво - дясно, а не притискането на крило към каса. Проблема от скоро ли е или си е било така винаги? При лош монтаж е възможно да се изкриви касата и външната гума да не допира до крилото.
:thumbs:
gogorog - специалист
Здравейте, имам един въпрос относно ПВЦ врата на тераса, отваряща се навътре. Дограмата е марка "Вайспрофил", а обкова е G.U. Въпроса ми е следния. При употреба за около 3-4 месеца в момента вратата е блокирала затворена, т.е механизма на обкова в долния й ляв край е блокирал. Блокирал е не в областта на пантите, а от другата страна. Всички други механизми на обкова работят, като не работи точно този сегмент и вратата не може да се отвори. В момента вратата е блокирала затворена и не може по никакъв начин да се отвори. Отваря се само "ножично",т.е само в горния си край, но вратата не може напълно да се отвори. Как може да се ремонтира това и може ли да го направи "неспециалист"?
tarlyo - специалист
Пробвай да повдигнеш крилото нагоре , като го хванеш за дръжката, когато е в положение нормално отваряне. Най-вероятно е провиснала вратата и не може да се откопчее от долния насрещник.
gogorog - специалист
Това го пробвах и не се получи желания ефект.
VLADO66 - майстор
По скоро не може да затвори плътно ножицата за да премине на обикновенно отваряне.Притисни ако трябва и с удар горната панта,като същевременно въртиш дръжката за отваряне.В другия форум трудно ще намериш дограмаджии/не че аз съм такъв, но твоя случай ми се е случвал/ :wink:
gogorog - специалист
А ти тогава как си помогна?
VLADO66 - майстор
Както ти обясних по горе-натиснах яко профила на крилото при горната панта като същевремено завъртях дръжката в посока затваряне.
Jblaze - специалист
Здравейте,
търся съвет за реглаж на дограма. Проблемът е, че от известно време вратата на терастата (висока е 2-2.10 с 2 панти) се затваря по-трудно. Вратата опира в тези елементи от снимката Image534.jpg и до скоро се затваряше с малко повече натиск, но сега изобщо не иска. Пробвах да я регулирам с двата шестограма на долната панта, но без резултат Image533.jpg. Имам съмнения, че самата панта е крива и точно тя е проблема, но не знам как да я оправя. Обмислях вариант и да сваля вратата и да изправя пантата със силов метод, но не мога да я сваля. Ще се радвам някой да помогне с идеи, че се побърквам като не мога да направя нищо.
Надявам се съм обяснил разбираемо проблема. Ако трябва ще доуточнявам/снимам каквото трябва. Благодаря за помощта предварително. :)

Прикачен файл

Image533.jpg

Прикачен файл

Image534.jpg
pavkatay - майстор
Най-вероятно дограмата е монтирана скоро и в по-хладно(студено) време. Слънцето я нагрява, разширява се и има нужда от регулировка.
Трябва да отдалечиш крилото от насрещниците (тези неща от сн. 54). За целта поглеждаш на страница 8 в тази тема първата снимка. Такъв винт имаш и ти на горната панта. Когато го навиваш придвижваш крилото към пантите. Същото правиш и от долната страна на крилото чрез шестограма, който е на твоята снимка 53 долу вдясно.
Jblaze - специалист
Дограмата е от няколко години, но е в постоянна употреба от година. Успях да отдалеча вратата от насрещника, чрез долния шестограм (под самата панта от снимка 533), но не откривам втори такъв на горната панта и не мога да регулирам от там. Не мога да направя снимка, защото мястото над вратата е ограничено от тавана на стаята. Разгледах го обстойно с помощта на огледало и върху самото крило има един шестограм, но не откривам какво регулира. Въртях го и в двете посоки, но не отчитам промяна.
В момента съм закрепил положението като съм махнал единия насрещник, който опира най-много в крилото, а с останалите три насрещника има съвсем малък допир и вратата се затваря с малко повече сила.
Ще съм благодарен, ако някой може да ми каже какво се регулира с шестограма от горната панта, както и с левия шестограм от снимка 533 (разположен между двата винта на крилото).
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: