• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 58
Всички имаме коли, нали ?
kuger - майстор
пон ное 08, 2021 11:04 pmnork написа:

Great Wall H3 :-D
Голяма, минава почти от всякъде с подходящи гуми, събира 200кила матрял за казана + дървата :axe:
Поддръжката й е смешна :supz:
Разход граЦко 13/14 гЪз...... :lol:
Най-важното, оригинална китайка :-D
пп: Аз бих препоръчал едно Добло на Фиат.
Седиш като на трон зад волана, събира багаж като камион.........
muhala - майстор
пон ное 08, 2021 11:00 pmradius написа:
Първо поздравления.
Второ, ако не си с френска, не ти вярвам.
И трето, но най-важно - къде са тия 210км предимно спускане - искам да ги мина с колелото да се изкефя :) .
Автомобила е Fiat Brava 1.9 JTD (common rail euro 2)
Карах я аз сам. Гумите бяха проверени за налягане. Горивото бе измерено по метода "пълно-пълно".
Маршрута е София-Левски-София.
Ето линк до статистиките. Колата още я карам. https://www.spritmonitor.de/en/detail/305973.html
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон ное 08, 2021 11:04 pmnork написа:
пон ное 08, 2021 8:53 pmn_a написа:
Евтина, голяма, простакоустойчива, икономична...
И да не е червена
Хвалете каквото имате, аз ще гледам обявите и сегиз-тогиз ще питам
Great Wall H3 :-D
Голяма, минава почти от всякъде с подходящи гуми, събира 200кила матрял за казана + дървата :axe:
Поддръжката й е смешна :supz:
Разход граЦко 13/14 гЪз...... :lol:
От обявите разбрах, че чупи дръжки на врати?? цена?
nork - специалист
пон ное 08, 2021 11:21 pmn_a написа:
От обявите разбрах, че чупи дръжки на врати?? цена?
Дръжки :shock: :? .......
Та те са по 10лв в алито.....
А за джипката ще трябва да дадеш малко повечко.....
Пълно щастие няма :rolleyes:
miroki - майстор
пон ное 08, 2021 7:37 pmpreslav написа:
пон ное 08, 2021 1:36 pmmiroki написа:
Важното е да се намери автомобил с поне 20 000 км пробег и се гледа общият. Другото е ала бала.
Като млад ентусиаст си водя сметка от покупката на колата до сега - мен повече ме интересува техничестката страна на въпроса (изправност на двигателя), но който го интересува конкретно разхода:
17744 км. - 1303.75 л. дизел - 2738.16 лв. от тези километри 4-5000 са чисто извън града, останалото не кратки разстояния в града, включая участък от 800 м. който се минава само на първа. В тези километри са включени и тапите когато се правеше Бул. "Левски". Платил съм за колата 3000 лв. от там почти още толкова за прехвърляния, ремонти и консумативи - не се чувствам нацакан, но може да има и още по-големи късметлии, които са купили кола за 1500 с отрицателен разход на гориво, без ремонти и консумативи.
Да допълня само. Излиза среден разход 7,1
При мен за 51717 км 53318,51 л. е както писах газ 10,27
Пак с включени всички тапи и бръмчене за преглед или друг сервиз.
Куриозното е, че положението е същото и с другите ми автомобили.
Т.е. разхода е от кракът на водачът и терена по който най-често кара.

Каквато и стара кола се вземе, ще се плаща за ремонти. Това трябва да е ясно. Аз кола която не съм ремонтирал, не съм имал. Както един познат казваше не казвай, че се разваля Ауди, че ще остана без работа. И пред сервиза на БМВ е опашка и пред Волво. Записванията са за другият месец. Просто хората си имат средства да си плащат за всичко овреме. А и да нямат си мълчат.
kr1100 - майстор
@ MamaMy
Алфите са винаги много красиви. Не знам коя гледаш Брера ли, 159 ли или Stelvio . Чакам малко да се избърша ,че ми текат лигите по Stelvio
За да имаш Алфа трябва да имаш Cuore Sportivo :-D :partyman:
Офф 4,5 години съм имал - 155 2 l /8V TS спортно окачване. За кратко 156 1,9 JTD.
Още офф: Сега гледам спуск в Бормио на пистата Стелвио :rolleyes: :rolleyes:

@kuger Препоръчваш кенефче. Зле са с двигателите Иначе са Ок. И баш не събира много багаж,
Защо кенефче - съседката както кара извън града и спря - потрошен двигател.
Опел Комбо с 1,3 CDTI италиански двигател скъса ос на турбото на 54000км при мен/.

@miroki :-D Почти всяка сутрин виждам навалица пред БМ Моторс, даже и на пътя спират,
Последна промяна от kr1100 на ср ное 10, 2021 3:53 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Аз и по други италианки се заглеждам. Примерно Ламбургини, Мазерати, Ферари... :wink:
miroki - майстор
В събота се разминах с такава. Отдалеко помислих, че се пързаля по корем :)
kr1100 - майстор
вт ное 09, 2021 6:46 pmMamaMy написа:
Аз и по други италианки се заглеждам. Примерно Ламбургини, Мазерати, Ферари... :wink:
ГолЕма грешка. От Алфа нема по красиво. :partyman:
radius - майстор
Алфа 159 комбито ( и Брера разбира се), за мен е най-красивата кола, правена напоследък!
И таблото вътре е завладяващо!
Но много непрактична, уж дълга, а без багажник и място за пътниците отзад. Но предницата като видя и :heart:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 58

Тема "RENAULT SCENIC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: