Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
XOPMOH - благодарности за сайта. :partyman:
ср сеп 18, 2019 2:39 pmkr1100 написа:
XOPMOH - благодарности за сайта. :partyman:
Заради същия сайт спрях да ползвам Куадрис ,на който активното му вещество е азоксистробин 250 г/л ,и литъра е 164лв http://agro-magazin.com/index.php?main_ ... cts_id=171 ,и като чукнеш горе на активни вещества "азоксистробин" излиза примерно СИНСТАР ,който е също азоксистробин 250 г/л , но пък цената му е само 68 лв литъра http://agro-magazin.com/index.php?main_ ... cts_id=759 .
И при Дека ЕК и Децис разликата е двойна в цената.
Два пъти разлика си заслужава малко четене и търсене.
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
kr1100, какво за памида? Прави леко винце, а аз много го харесвам и за десерт. Виното го определям като трапезно ежедневно.
Преди години носихме на една командировка на Боровец. Персонала на Малина беше влюбен цял месец.
[/quote]
Да пиеш трапезна вода. Памида не е вино , а водниста течност.
Много ги обичам като ми се хвалят Аксаковлии / рода на дядо ми е оттам де/ Изпих 1 бакър вино / памид/ и нищо ми няма.
Ами дръпни 2-3 чаши вино от изпечен димят и тогава може да говорим. Едно време 1990-1995г беше много разпространен сорта Черноморски елексир - винен сорт наподобяващ Димят.
А за Боровец не ми развивай тези - те не знаят какво е вино - там не вирее грозде. Те не знаеха и какво е и солена риба. Бях на абонамент в туристическата спалня / ама ти не я знаеш/ от 1983-1991 г./ Като погледнеш нагоре към мартинови бараки се пада в долния десен край на пистата Червено знаме под бившия едноседалков лифт за Ситняково.Тогава в магазина в Самоков имаше консерви по 1,5 ли 3кг не помня с сафрид и копърка на смешни пари. Консервите към 1 педя широки и педя и половина високи. Изплакване , накисване оцет и после лучец на ситно и за нула време няма нищо. :-D
А Малината е на "половин" ден от кабинката пеша :wink:
П.П. Не е по темата , но с Боровец и Маркуджиците са свързани най-прекрасните, слънчеви и щастливи дни и нощи. Последно бях там 2009г и го играх малко спасител на Маркуджик 3 в долната част , където се свързва пъя с хижата.
ср сеп 18, 2019 10:15 pmkr1100 написа:
Чест и почести!
Доста хора не знаят, че трябва да ти завиждат, за изживяното.
То и сега може, ама е на друга цена и .......времето е малко по друго...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср сеп 18, 2019 10:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср сеп 18, 2019 10:15 pmkr1100 написа:
Чест и почести!
Доста хора не знаят, че трябва да ти завиждат, за изживяното.
То и сега може, ама е на друга цена и .......времето е малко по друго...
Е, аз не завиждам, ми му се радвам. И на моето се радвам
ДайБоже всекиму, да има и да се радва

И ми е леко смешновато, на фалене на количество, ма българска работа :wink:
kr1100 - майстор
[quote=n_a
И ми е леко смешновато, на фалене на количество, ма българска работа :wink:
[/quote]
ако визираш мен имам саморегулиране до 2-3 чаши вино.Не залитам, нито падам нито пълзя.
Но по селата в региона бакъра е мярката за пиене от много старо време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Недялко Динев posted in Видяно в България Seen in Bulgaria — at Село Търнава , Ямболско
...

Прикачен файл

Недялко Динев posted in Видяно в България  Seen in Bulgaria — at Село Търнава , Ямболско.jpg
kr1100 - майстор
n_a нямам такъв проблем - имам накачулени мрежички.
А по темата - днес събрах 3 кофи хамбургски мискет и в бидоня. Имам за бране Молдова, Палиери , малко Афродита и Димят и едно черно все още кисело.
Окопавам лозите и ги торя и загърлям. Оставам ми около 22 лози за наторява, окопаване и загърляне.
Дренките съм ги отсвирил - сухи бе сок. Лешника май го пообрах, както и бадемите.
Имам малко ябълки за бране , но има още време , за райската е много рано, както и за мушмулите.
Домат има зелен навън и вътре има и червен. Боба и чуфките, а и тиквички и тикви цъфтят - не знам за кога ?
Скоро ще започне май тиквобера.
Май тази година ще започна по-рано вапцането с вар на дръвцата.
vlax - майстор
съб сеп 28, 2019 5:26 pmkr1100 написа:
Май тази година ще започна по-рано вапцането с вар на дръвцата.
Това по какво се разбира кога?
:partyman:
miroki - майстор
Моето мнение е: по-добре да пиеш половинка вино, отколкото малко вино и после вода.
Нищо, че съм любител на мерлото.
Когато трябват количества, по-добре памид.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: