Най - вълнуващия въпрос зимно време.
an1id - напреднал
alex_serviz написа:
Един колега от София ми казва, че миналата зима е брал ядове точно с костилки от череши ( няколко тона ). Вземи малко, както казаха и другите и пробвай. При тази цена аз не бих взел ако ще и златни нишки да има вътре!
По нашия край слънчогледовите са 192 лв./тон, дървесни 320 лв./тон. Аз карам на слънчогледови. За ламарината в бункера е писано бая, включително и в тази тема мисля, съм качвал снимки.
viewtopic.php?f=10&t=44543&p=645367

Благодаря!
an1id - напреднал
Спрях се на модела RB 7-30. Какви рискове има ако се налага да работи на по-малка мощност?
stilian20 - специалист
По ниско кпд на горелката съответно по голям разход и нагар на малкия шнек.
DimitarD - специалист
filmatoplo написа:
За мощността на горелката , на изус не може да се каже , всичко зависи от сградата , сега в това топло време 20ка стига , но като стане под нулата и без изолация -20ката ще работи постоянно на 3 степен и колкото успее да сгрее .
И аз така мисля, по изчисления на моите настройки при Р3 разход за 24 часа е 98кг /слънчоглед/

Филме, този канал гилзата на запалката фабричен ли е или не?

Прикачен файл

gilza.jpg
gilza.jpg (56.93 KиБ) Видяна 1767 пъти
filmatoplo - майстор
:? Това вдлъбнатото си е фабрично , до там стига цокъла на запалката за да не навлезе повече напред , пречи ли нещо това .
DimitarD - специалист
filmatoplo написа:
:? Това вдлъбнатото си е фабрично , до там стига цокъла на запалката за да не навлезе повече напред , пречи ли нещо това .
Не, не ми пречи. Учудих се като го видях и помислих че е дефектно, защото изглежда като подбито с тесла :)
Започнах да си правя кутията, но ще е монтирам догодина. Ще бъде с вратичка така котела ще се повдигне с 640мм като общата му височина ще е 1670мм и ще го направя 10 ходов :)
димитар кисиов - специалист
Как ще се почиства с толкова входове и изходи
DimitarD - специалист
димитар кисиов написа:
Как ще се почиства с толкова входове и изходи
С пиратки и пепелосмукачка, тествано е
димитар кисиов - специалист
Побликуваи снимки като го направиш

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: