вт апр 25, 2023 7:34 amТрифон П.Трифонов написа: Предполагам, че са добри. Като купувах щилката, която идва само с нож, представителят предлагаше глави на ОлеоМак. На Щил нямаше.Гледах STIHL AUTOCUT 25-2, но за да се зареди трябва да се разглобява, което е доволно муден процес. При модела на Oleo-Mac, дето съм му хвърлил око, само прокарваш кордата и навиваш, без да сваляш кордовата глава от косата. Отделно имат и метална пластина, която предпазва пластмасата от износване. Като цяло изглеждат добре замислени. https://oleomac.bg/product/403/kordova- ... alife.html
kr1100 написа: 3 дка е мястото ,което обработвам, но често има малки "площадки",които трябва отново да се косят.Ако натискаш кордовата глава към земята, да, ще се износи бързо. Иначе под ъгъл, като е държиш към земята пак става да се изоре, но само с кордата по земята, без да се унищожава главата. 2,4 като е качествена върши работа. Бях взел една на Ziel от Praktis - няма такъв боклук. Последно от железарията, дето ми беше по път взех някаква зелена Magus, стори ми се отлична, особено след боклука на Ziel.
Иначе алуминевата глава е Ок - сега като кося "бръсна" земята - кося до пръст ине се притеснявам за Т35главата,че ще се изтрие.
Ако кордовата глава към новата коса ти е същата като моята, ползвай я с кръгла 2,4 за която е предназначена, и ще изкара прилично време.