• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
batkotony - специалист
Не бъркай управлението със самия мотор.Има различни мотори с различно управление.Трябва да се разглоби съответното тяло и да се види какъв точно е моторът му и да се подходи индивидуално с управлението...Ако тялото е от неинверторен климатик ще работи с платката,при инверторите се вади цялата електроника и се захранва директно с подходящо напрежение...
jinio - специалист
batkotony написа:
Не бъркай управлението със самия мотор.Има различни мотори с различно управление.Трябва да се разглоби съответното тяло и да се види какъв точно е моторът му и да се подходи индивидуално с управлението...Ако тялото е от неинверторен климатик ще работи с платката,при инверторите се вади цялата електроника и се захранва директно с подходящо напрежение...
Ми незнам, но аз имам и от инверторни и от обикновенни и на двете им вадя всички платки, изваждам от платката само кондензатора, слагам един регулатор дори съм пуснал тука снимка и си го пускам без проблеми, но идеята е ако може с това което видях в Инител да се регулира както входната температура така и стайната. Сега в момента правя едно тяло от Нео 12 и мисля да пробвам с регулатор и термостат, който мие препоръчал КУУУЛ, за което съм му благодарен и ако си е всичко ок ще пусна снимчици.
kuuuuuul - майстор
Това на Intel не е лошо,то си е точно за тази работа,но сигурно е скъпо(не можах да му намеря цената)
batkotony - специалист
Аз намерих това и не ми се мисли колко е другия...
jinio - специалист
Ако говорим реално имаме един термостат за включване който е м/у 16 - 20 лв. и единкойто като стане примерно 21оЦ да изключи който не ми се вярва да е под 20лв и един регулатор на оборотите на вентилатора 10лв, според мен ако е на цена около 50-60 лв си заслужава. А ето и снимките

Прикачен файл

2012-11-09-108 (Copy).jpg някъде там го пъхам за да може да се регулира когато си поискате

Прикачен файл

2012-11-09-107 (Copy).jpg те така съм го вързал незнам да ли е правилно, но работи

Прикачен файл

2012-11-09-106 (Copy).jpg поставяне на термостата

Прикачен файл

2012-11-09-105 (Copy).jpg заварване на накрайниците

Прикачен файл

2012-11-09-104.jpg
Последна промяна от jinio на пет ное 09, 2012 6:07 pm, променено общо 1 път.
jinio - специалист
Незнам иначе защо се качиха в обратен ред ама вие ще ги разгадаете

Прикачен файл

2012-11-09-112 (Copy).jpg завършен вид от страни

Прикачен файл

2012-11-09-111 (Copy).jpg сглобен

Прикачен файл

2012-11-09-110 (Copy).jpg всичко което съм сложил преди да го пребера

Прикачен файл

2012-11-09-109 (Copy).jpg поставяне на регулатора на оборотите
batkotony - специалист
На някои модели димери(регулатора за оборотите) корпуса отзад (най-външната периферия) се разглобява и става доста по-компактен.Пробвай дали и твоя не е от тях,ще стане по-естетично... :)
Другото предложение ми е да изведеш и термостата някъде отвън да може да се регулира без да вдигаш капака.
kuuuuuul - майстор
Подкрепям batkotony,с всичко си се справил идеално само още малко да стане по красиво :supz:
batkotony - специалист
kuuuuuul написа:
Подкрепям batkotony,с всичко си се справил идеално само още малко да стане по красиво :supz:
Само да вметна,че повечето от нещата съм ги научил от теб... :partyman:
kuuuuuul - майстор
Радвам се че съм бил полезен :partyman: :partyman: :partyman:
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: