Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Провери си вратата за херметичност ,дали се затваря добре .Почисти изхода за кюнеца .Свали задния капак и намери вакуум регулатора ,извади шлаухката от към вакуума и продухай ,с уста създай вакум и налягане в щуцера на вакуум регулатора да сработят контактите в него .Абе една профилактика си иска .Ако не разбираш от това за което говоря -наеми разбиращ по случая. :)
pavlin83 - специалист
нед яну 12, 2020 7:55 pmfilmatoplo написа:
Провери си вратата за херметичност ,дали се затваря добре .Почисти изхода за кюнеца .Свали задния капак и намери вакуум регулатора ,извади шлаухката от към вакуума и продухай ,с уста създай вакум и налягане в щуцера на вакуум регулатора да сработят контактите в него .Абе една профилактика си иска .Ако не разбираш от това за което говоря -наеми разбиращ по случая. :)
Благодаря много за съвета скоро правих основна профилактика на 13 декември ,но май утре пак ще трябва да погледна, още веднъж благодаря
Здравейте,незнам дали на правилното място публикувам темата.
Проблема ми е следния през няколко дни ми светва лампата за почистване на камината при изчистване на грешката и рестартирането,камината се пали и светва отново лампата за почистване.И така безброй пъти постоянно,а камината е изчистих основно отгоре под пепелника също отвора погори малко и пак се появи същия проблем.Тръбите също са почистени,просто вече незнам къде да търся причината за тази грешка идва майстор в къщи и той уж какво бърника по настройки,но ефект никакъв.Дали не е от качеството на пелетите,тъй като са от акация и са много смотано но ги пресявам всеки чувал,ако някой е имал същия проблем и го е разрешил моля да сподели,ще съм ви много благодарен.
Печката е Аурига 18 кв :sad:
Здравейте, имам следния проблем с камина Аурига 18 кв постоянно ми светва лампата за почистване,даже и след рестартиране и основно почистване на цялата камина и тръбите.При начален пуск камината си тръгва добре разпали се и след някоилко минути ми светва тази аларма с метличката,спирам печката,изчиствам грешката при пускане наново се повтаря същото.Изчиствам и бункера и вътре и се повтаря едно и също вече не знам от какво може да се случва този проблем,ако е от значение пелетите са от акация не са кой знае какво качество,но ги пресявам.Дали не е се е задръстил комин или нещо по самата електроника да се е прецакало,има ли е някой сходен проблем.
ninorion - напреднал
нед яну 19, 2020 6:40 pmniko139 написа:
Здравейте, имам следния проблем с камина Аурига 18 кв постоянно ми светва лампата за почистване,даже и след рестартиране и основно почистване на цялата камина и тръбите.При начален пуск камината си тръгва добре разпали се и след някоилко минути ми светва тази аларма с метличката,спирам печката,изчиствам грешката при пускане наново се повтаря същото.Изчиствам и бункера и вътре и се повтаря едно и също вече не знам от какво може да се случва този проблем,ако е от значение пелетите са от акация не са кой знае какво качество,но ги пресявам.Дали не е се е задръстил комин или нещо по самата електроника да се е прецакало,има ли е някой сходен проблем.
Здравей...погледни постовете преди твоя
nokoniko - специалист
нед яну 19, 2020 6:27 pmniko139 написа:

Аурига не са ли 25 кв., а Алба 18.....
пон яну 20, 2020 9:42 amnokoniko написа:
нед яну 19, 2020 6:27 pmniko139 написа:

Аурига не са ли 25 кв., а Алба 18.....
Извинявам се Алба 18 кв е.
estzvetanov - специалист
ср яну 08, 2020 3:08 pmpetia8804 написа:
здравейте :) АКо някой се е сблъсквал със същия проблем, моля да ми даде насоки. Миналата година промених настройки на димни газове на 65 (P55), но тази година димните са над 160(реални градуса)...Как да намаля Т на димните газове и да си работи нормално печката.От коминното тяло се вижда мараня. [-(
По принцип има инертност на системата, като достигне 130 колкото си задал започва да сваля мощността и трябва известно време за да падне температурата, ако другите ограничаващи параметри не са достигнати след като температурата падне пак под 130 рязко вдига пак мощността и всичко се повтаря, така че е напълно възможно да ти се струва че държи по-високи стойности.
estzvetanov - специалист
чет яну 09, 2020 3:37 pmkrasko7878 написа:
Здравейте отново,
Имам един въпрос, защо при палене и да кажем 10 мин след запалване ми държи много високи градуси на дините газове, около 200,случи ми се и на 2 пъти да почервенеят кюнците, а Прага на димни газове ми е 75,т.е. 150 гр.
Докато върви режима на запалване подаването на пелети е по-интензивно и докато изгорят в кошницата няма как да паднат димните газове. Като поработи в режим горене вече подаването на пелети се регулира по зададените параметри и нещата се нормализират. Затова е хубаво да гоните такива настройки на камините, че да работят постоянно без да се налага палене и гасене, защото не е добре за абстолютно нито една система в камината. Всяко палене и гасене е свързано с изстиване и нагряване на камината, което не води до нищо добро.
kani123 - напреднал
Здравейте на всички във форума да попитам камината ми е тригодишна екоспар 18-ка запалката пали до шеста минута последните дни пали около 15 20 минути дали е за смяна и ако е за смяна каква да си купя

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: