Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Mitashki_MM - специалист
Aха - нещата изглежда бързо се избистрият. Аз наистина нямам почти никакви познания по градинска техника та никакъв шанс да успея да видя и усетя скрити дефекти и проблеми на машина на старо. Отделно, че и моделите дето бях гледал и ми се побираха в бюджета бяха макс 30.8мм3 а това казвате, че може да дойде слабичко за борене на шипки, къпини и издънки.
Това за разглабянето няма да ми приоритет - инструмента ще си седи в имота - има къде да се заключва и да чукна на дърво за толкоз години нищо не е изчезвало. Предни мнения в тази тема описваха деу-то като една идея по-домислен китаец с малко по-качествени материали от масовите - то друга подобна марка дето да гледам за сравнение май няма? Деу-то изглежда имат 2 модела - 520 и 430 - в преден коментар ги бяхте описвали - по-мошния бил по-изпилен, докато малкия бил с по-дълъг ресурс - аз не се очаква да ги скапя от работа - за момента се насочвам към големия, че към днешна дата е с по-голяма отстъпка и идва по-евтин от малкия.
Soviet_Soldier - специалист
съб май 06, 2023 8:16 pmMitashki_MM написа:
Aха - нещата изглежда бързо се избистрият. Аз наистина нямам почти никакви познания по градинска техника та никакъв шанс да успея да видя и усетя скрити дефекти и проблеми на машина на старо. Отделно, че и моделите дето бях гледал и ми се побираха в бюджета бяха макс 30.8мм3 а това казвате, че може да дойде слабичко за борене на шипки, къпини и издънки.
Това за разглабянето няма да ми приоритет - инструмента ще си седи в имота - има къде да се заключва и да чукна на дърво за толкоз години нищо не е изчезвало. Предни мнения в тази тема описваха деу-то като една идея по-домислен китаец с малко по-качествени материали от масовите - то друга подобна марка дето да гледам за сравнение май няма? Деу-то изглежда имат 2 модела - 520 и 430 - в преден коментар ги бяхте описвали - по-мошния бил по-изпилен, докато малкия бил с по-дълъг ресурс - аз не се очаква да ги скапя от работа - за момента се насочвам към големия, че към днешна дата е с по-голяма отстъпка и идва по-евтин от малкия.
И 43 кубиковата версия ще Ви свърши работа, но имайки предвид, че ходите там рядко, и косата няма да се ползва често, ресурсът на 52-ката би трябвало да Ви е предостатъчен, пък е и малко по-мощна, така че с нея ще се свърши работа по-бързо.
Относно топовите брандове, за между 300 и 400, даже най-слабите редукторни Sparta-250 и FS-55, едва ли ще намерите. Те са около 500лв. а и са около 800 вата, което е малко. И с тях вероятно ще успявате да окосите, но ще е значително по-муден процес, отколкото с по-мощна коса.
За между 300 и 400лв са примерно Stihl FS-38, но тия коси с кривата щанга съвсем не са пригодни за тежка работа.
McCulloch B33B може да погледнете, освен деуто, но е слаб. Ако намерите McCulloch B43BT до 400лв би бил добър вариант за тия пари.
Mitashki_MM - специалист
съб май 06, 2023 8:38 pmSoviet_Soldier написа:
McCulloch B33B може да погледнете, освен деуто. Ако намерите McCulloch B43BT до 400лв също би бил добър вариант за тия пари.
McCulloch B33B e 33cm3 и 900W - няма ли и той да дойде малко слабичък за целите? В43ВТ най-евтино го виждам на едно место за 436лв (дали е актуална офертата не знам - не съм звънял) а на други е 520лв. DAEWOO DBC520 на техен фон е почти наполовина - 250лв и 270лв с разглобяем вал - за работа няколко пъти в годината май по-се връзва дори и да е двойно по-калпав като изработка (което по-скоро не е така съдейки от прочетеното в тая тема по-рано)
Soviet_Soldier - специалист
съб май 06, 2023 10:01 pmMitashki_MM написа:
McCulloch B33B e 33cm3 и 900W - няма ли и той да дойде малко слабичък за целите? В43ВТ най-евтино го виждам на едно место за 436лв (дали е актуална офертата не знам - не съм звънял) а на други е 520лв. DAEWOO DBC520 на техен фон е почти наполовина - 250лв и 270лв с разглобяем вал - за работа няколко пъти в годината май по-се връзва дори и да е двойно по-калпав като изработка (което по-скоро не е така съдейки от прочетеното в тая тема по-рано)
Според мен ще е слаб B33B. С 52 кубиковото Daewoo ще се върши доста по-бързо и лесно работа. Не бих казал, че е калпаво, просто има някои нюанси, като например маркучетата за бензина. Ако се спрете на деуто, имайте предвид, че кордовата глава в комплекта може да не оцелее дълго при тая мощност. Мой познат го има, още не първия сезон я смени, както и маркучетата за бензина. Ако изгасне или не желае да запали един ден, първо тях гледайте. Вижте добре с какво идва в комплекта въпросната коса, ако липсва 40т диск, поръчайте си и него към косата, че най-често идват с кордава глава и диск 3т. Дискът 3т се ползва на терени, където няма в какво твърдо да се удари и спре рязко. От тия удари с времето може да ви се развали редуктора, или да се залижат шилците на вала. 40т дискът не спира така рязко, с него може да сваляте дебели израстъци, дори малки дръвчета. Корда резервна 2,4мм за оригиналната кордова глава също може да си поръчате.

За маркучетата да знаете, че не са стандартните 2, като при повечето китайчета, а са 3 - там е изведен и отдушника.
Изображение

Ако имате проблем с тях, но тапата чрез която влизат в резервоара е здрава, просто купете качествен маркуч, като Oregon на метър, хубав филтър, Stihl, Husqvarna, Walbro, и не се занимавайте с китайските комплекти, които се продават масово, и не се знае колко ще изкарат.

Масло 2т гледайте да взимате читаво, за да нямате проблеми след това. Примерно Oregon би трябвало да намерите навсякъде, и най-добре взимайте малки разфасовки, защото след отваряне срокът му на годност е 2 години. Ако ползвате косата рядко, и Ви е единствен 2т инструмент, 1 литър няма да може да изхабите в рамките на 2 години, затова взимайте по-малки разфасовки. Примерно 100мл шишенце при пропорция 20-25мл на литър ще Ви стигне за 4-5 литра бензин.
Може да вземете и тубичка с грес за редуктори. Валът от съединителя към редуктора се смазва веднъж в сезон, а в редуктора се добавя по малко през 15-20 моточаса. Добре е да проверите, дали заводски са смазани. Въздушният филтър също веднъж в сезон стига, щом ще я ползвате рядко. Бензиновият филтър ще изкара и 5 ,ако се сипва от чисти туби, чисто гориво, при неинтензивно ползване.
Производителят препоръчва да се съхранява без гориво - преди да я оставите за дълъг престой дърпате да изгори остатъците от бензин в карбуратора. Също така препоръчват да не се ползва гориво престояло повече от 2 седмици. Та гледайте да си мешате с масло толкова гориво, колкото Ви е необходимо.

Това е в общи линии най-важното, което трябва да знаете за моторната коса. Ако има нещо, питайте.
Mitashki_MM - специалист
Ей - големи благодарности за подробните и практични съвети! Мисля да взема деу-то, последните ми чуденки са за модификацията - цялата или разглобяемата с опцията за други приставки.
емовлаха - специалист
съб май 06, 2023 3:39 pmЦветомир Димитров написа:
Утре е последния обект на Хамериканката и после...женитба.Препоръчайте ако има препарат за почистване на този тип инструменти,обезмаслителя нещо не ми харесва.
Аз мия със вода и четка тръбите и капаците , мокриш , втриваш със четката и чакаш да се разкисне, то е трева и прахолях от земя. Иначе останалото по този начин в случая ползва автомобилна химия, и жуленье с четката :) Аз ползвам топла вода и течен препарат за пране. Може и да съм го качвал това клипче не помня Бако, да ти отговоря и на теб за цедките, не се занимавам със печат , Зареждам бензин в Халуминиеви туби не цедя бензин/ мия тубите и тъй. Иначе имам двойна цедка но други неща минават през нея, цедя и ракия :) Млади ми колега 2 Пера! Като навършиш 18 изкарай си категория ТПС-МТ
Последна промяна от емовлаха на нед май 07, 2023 10:58 am, променено общо 1 път.
За миене на градинска, гаражна, селска, градска и бронетанкова техника ползвам водоструйка. Сваля боя, етикети, бандероли, кабели, маркучи, чете баркодове, изхвърля амбалаж.
За упорити петна си имам препарат за упорити петна.

Двамцата горе, що не отчитат факта, че запуснат имот се оправя веднъж, а по натам се поддържа?
Няма как да избуи храсталак 3-4 пъти в годината. Тревата си се събаря и с по стройна машина. С такава ще е тегаво само първия път. По натам остава удоволствието и удобството.
Та, кви са тия псалми, кво толкос ортуване?! Давам максималния определен бюджет и гас!
Ако ше да е да 350, уточнява се модел и окомплектазия- туй то. Ама маркучите, кубатурата, ресурсаааа!!! Чудо голямо!
"Аз много четох, ама мойта болка до тука я нямаше, та да си поортуваме малко."
Сигурен съм, че е пропуснал да прочете за лидълските 249лв. 43см3 и 3г гаранция.
Krass - майстор
Трифоне, бас държа че човекът има вкъщи жена, която да му стъжнява живота. Не ѝ взимай правомощията. И да не съм извън темата, само ще кажа, това е яката машина https://argo-market.com/Products/Details/1917
емовлаха - специалист
Трифоне, лидълската е достатъчна! Няма лошо, Боеца е бил изчерпален. Каквото си реши човека това да си закупи има избор! На Калоян китаеца е и със антивибрация туй за камфорта :)
Г-н Драгозов я беше предложил вече, мисля. Поне аз съм я гледал няколко пъти, а то няма да е било защото си търся коса. От тая тема, вероятно.
Съгласен съм- за пари, комфорт, ресурс, мощ това би трябвало да е машината.
Е, боеца може да опонира аргументирано за ресурса, сравнено с 43, въпреки че няма преките и практически наблюдения, но пък аз не съм гледал толкова клипчета...

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: