• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
velsi - Почетен майстор
Виж сега, тука съм от година и нещо, няма още две. Не съм забравил как е в България, още повече, че ми говориш за преди десет години. Гледах клипа, нищо не мога да кажа. Каквото се вижда, това е. Не знам как е във Флорида, защото всеки щат си има собствени правила, но по нашите правила, в нашия щат можеш да тръгнеш при наличие на пешеходец на пътеката при положение, че между него и тебе има минимум една лента разстояние. Така е регламентирано и се спазва. Като знам обаче каква е културата на движение в България...просто разликата е огромна и веднага прави впечатление.
mitashki911 - специалист
gogo7777 написа:
но в някои случаи обстановката не предразполага към това.
Такива измислени случаи има само у БГ :lol:
Дано не ти се налага да ги изживяваш ! :wallbash:
mitashki911 - специалист
toolegittoquit написа:
gogo7777 написа:
Филми колкото щеш....Пешеходец стъпил на зебрата е с предимство и трябва да го пропуснеш. Хич не ми дреме за спирачките и рефлексите......има правила и трябва да се спазват. При 40 колата спира достатъчно бързо /за фордовете не знам/. :
Абе ти някакъв трол ли си или какво? Какво ти пречи точно на 1.3333247834 метра преди пешеходната пътека, която преминаваш с 32 км/ч някой внезапно на побегне и да изскочи? Ще спреш за това разстояние ли? Трол. Казвам ти, че има ситуации, при които водачът не е виновен за рязкото изскачане на човек на пътя, като в някои случаи си е явно самоубийство при нарушение на всички правила. Пешеходците СЪЩО СА ДЛЪЖНИ да СПАЗВАТ ПРАВИЛА. Пешеходната пътека дава предимство, но не освобождава от лична отговорност и ЗДРАВ РАЗУМ.
Да каже каква кола кара и къде минава и ще му пратим едно цигане да си изкара малко пари за да повярва . Това го казвам не с зла умисъл , а защото се случваше и в белите страни от наши гастрольори в началото на 90-те .
Chefo77 - майстор
Велси, нещо си противоречиш. Хем знаеш как е в България, хем не знаеш за номерата. Оставам с чувството, че годините преди да заминеш си ги изкарал в манастир.
На мен този номер се опитаха да ми го направят 2008 година лятото, но не очакваха че колата ще спре толкова бързо - иначе цигането си извика, падна, почна да хленчи ... само дето беше на 3-4 метра от колата, та другото се усети че няма да мине. Иначе и спирката беше пълна, и от буса, иззад който изскочиха, нямаше видимост. И тогава разбрах за тези номера.
Та къде си бил ти, че не си разбрал, та да търсиш статистика за последните 10 години?
velsi - Почетен майстор
По нашия край не съм чувал да имало такива номера. Нито на мене, нито на мой познат се е случвало. Ако някъде са писали за това, възможно е да съм чел и да съм забравил. По принцип телевизия рядко гледам, особено пък новини.
toolegittoquit - майстор
Pooh написа:
Тинки, в тоя Закон пише, че си ДЛЪЖЕН, при наближаване на пешеходна пътека, да намалиш, с готовност за спиране.
Аз съм длъжен да намаля с готовност за спиране, но пешеходецът също така е длъжен и да не изскача и претичква при червен сигнал на пешеходният светофар. Длъжен е да пресича на обозначените за целта места. И е длъжен да има предвидимо поведение. Защото дори и да намаля на 30, когато минавам през пешеходна пътека, колата пак спира за по-дълго време, отколкото е необходимо на пешеходец изведнъж бегом да изскочи. Вярно, с 30км/ч няма да го убия, но идеята на няколкото ми мнения по темата беше да покажа, че няма как всичко да е добре, когато винаги едната страна обира парсата, а другата - каквито и глупости да прави, винаги е "защитена".
nikolov333 написа:
... обаче пешеходец, ако стъпи на асфалта без значение дали е на червено, направо спират на място без значение, колко близо е колата зад тях..
Не съм длъжен по закон да пропускам пешеходци на червен сигнал на пешеходният светофар, както и да ги пропускам на не обозначени за преминаване на пътното платно места. Ако го направя, това е по добра воля, не по закон.
----
За да има ред, крайно време е да се направи така. За пешеходец, блъснат на място, не обозначено за преминаване да има нулева санкция за шофьора и жестока глоба за пешеходеца. Няма такива работи 20лв за неправилно пресичане, които глоби почти никога не се случват. Глоба за неправилно пресичане минимум 50-100лв и жестоко налагана. Аз мога да отнеса 50лв глоба, че не съм нарушил закона до точката му(престой до спирка, не на нея), а някои хора могат да правят глупости с колелета и пеша - и им е позволено!? Що за каране на скутер пиян има 200лв глоба, а за каране на колело пиян няма нищо?!
profesionalist_wood - майстор
Дори някогашните османци и турското робство ми стават все по-симпатични с оглед на нашата простотия и разруха в България
http://www.dnes.bg/stranata/2016/02/18/ ... ent-newest
gogo7777 - майстор
Въпреки всичко, продължавам да заставам зад думите си, че Гого нарочно провокира.
[-X
Провокирам....КАКВО? Провокирам те да мислиш....още не си отговорил на въпроса ми относно текста в ЗДП....не го знаеш нали? :lol:
Да каже каква кола кара и къде минава и ще му пратим едно цигане да си изкара малко пари за да повярва . Това го казвам не с зла умисъл , а защото се случваше и в белите страни от наши гастрольори в началото на 90-те .
mitashki911, ела се хвърли ТИ пред колата ми на пешеходната пътека....ще останеш невредим, гарантирам ти. Вземи и Тинки с тебе, даже и двамата се пробвайте. Най-много да ви ступам ако не съм на кеф :lol: .....Ся да не ревнете, че съм агресивен трол. :)
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
..... а някои хора могат да правят глупости с колелета и пеша - и им е позволено!? Що за каране на скутер пиян има 200лв глоба, а за каране на колело пиян няма нищо?!
http://news.plovdiv24.bg/619575.html
hidrazin - майстор
stoianov_n написа:
http://news.plovdiv24.bg/619575.html
Просто няма начин дринкен пловдивчанката да се блъснала в автомобила.
Щом е на пешеходна пътека - шифьора е виновен. И да не е пътека, пак той е виновен.
:partyman:
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: