• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 46
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед окт 18, 2020 2:55 pmfilmatoplo написа:
Не се карайте ,хванахте се за мойта схема нарисувана на лист от тетрадка ,аз не съм ви показал какво имам в предвид нагледно ,то принципно е една чертичка на рисунката .Когато аз го правя -ще го направя ,тука цитирам стил Божинов :lol: .
Филме, байпасът ти на лист от тетрадка е съвсем меко казано Хидравличен изравнител, от който няма нужда при точно една зона.
Това го заявявам съвсем отговорно и като аматьор те оспорвам.
Не като Трибуквения, дето е скрит зад мартениците на...
filmatoplo - майстор
Няма да споря :)
Последна промяна от filmatoplo на нед окт 18, 2020 3:34 pm, променено общо 2 пъти.
andy_forresite - майстор
Направил съм байпас след трипътния. Пак ппр 32. Лесно ще го махна, но засега ще си стои.
Според мен понеже този Херц има 2-3% просълзяване, толкова е била циркулацията през радиаторите. Всички се затопляха еднакво и само колкото да не е без хич.

Последно, така ли да го свързвам или още някакъв байпас да му слагам? Някой схемичка с химикал на лист хартия?
Ппр е отвратителен за преправяне, особено в тези тесни пространства...
filmatoplo - майстор
:? Явно нещо ми убягва ,къде няма циркулация ,какъв е казуса.
filmatoplo - майстор
Сега гледам нещо свързвате вентил Херц ,този вентил може и да работи като антикорозионен -аз не го ползвам -защото е малко особен за това ,ползвам го само като смесителен във вторичните кръгове -за водноподово например .За първичен малък кръг - не го препоръчвам .Гледайте му и квс пропускливостта ,да има нужния дебит. И преди монтаж продухвайте и се уверете кой отвор е свободен и кой ще се отвори след достигане на зададената температура .Между входа на котела и АБ се поставя помпа малък кръг .От там на татък към радиаторите -циркулацията се усъществява посредством друга зонална помпа .Единия кръг и втората зона се разделя -тука вече е спора :wink: .
Последна промяна от filmatoplo на нед окт 18, 2020 4:20 pm, променено общо 1 път.
fbr - майстор
Ето тук рисува филма, но е пропуснал котелната помпа. Тук още веднъж някой е правил същото.
filmatoplo - майстор
Пропуснах я -защото в котела има помпа. Артел 16 е котела с вградена помпа.
andy_forresite - майстор
А, В и АВ няма. Със стрелки е.
Този вентил работеше досега, но беше на горещата вода от котела. Седеше горе високо.
Значи, отгоре влизаше горещата.
Отдолу беше към котела. В тази посока смесваше 50 градуса към входа на котела. Можеше да си задаваш градусите от термоглавата.
Наляво беше към радиаторите.

Сега се чудя как да го подкарам. Още тръби, тройник... Зациклил съм.
fbr - майстор
С какъв KVS е тоя вентил, пише ли някъде.
filmatoplo - майстор
Ползвал си го като разпределителен вентил ,сега искаш като смесителен .Стрелката която сочи изход е смесената вода -тя ходи към помпата и долу в котела ,другите посоки са входове ,този който е отворен при настройка 50 гр без да е пален котела е за вход -гореща вода ,а този вход който е затворен -той е за вход от радиатори .Не помня Херца как му седят отворите ,май са обратно на Есбето .Ти ги провери.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 46

Тема "Избор на термостатичен трипътен вентил за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: