• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
stiv1961 - майстор
onoff написа:
Защо ли ми се струва, че го въртяха по телевизията и се показа и в "zazz.bg".
За снимката ли говориш?Лично аз съм правил снимката от терасата на бизнес център ,,Линк" в гр.Стара Загора на 23.08.2011 с телефона в последния момент преди светофара да светне ,,зелено" :)
zz_stefanov - майстор
Има ли контролери, които да зареждат батерията при спускане? :)
onoff - напреднал
До Стив, не за снимката, а за дядото изобретател и неговото возило.
До стефанов, всички контролери получават обратно ток от двигателя и го насочват към батериите.
kartell - напреднал
Здравейте от днес и аз съм с колело с готов кит 36V 500W. Скоро ще кача и снимки. Интерестно ми е как да разбера дали регенерира енергия и кога точно я регенерира, защото не мога да го разбера това, че регенерира при спиране. Има ли вариант да регенерира просто когато се въртят педалите и не подаваме газ към ел. мотора.
hristo_k1984 - специалист
kartell написа:
Здравейте от днес и аз съм с колело с готов кит 36V 500W. Скоро ще кача и снимки. Интерестно ми е как да разбера дали регенерира енергия и кога точно я регенерира, защото не мога да го разбера това, че регенерира при спиране. Има ли вариант да регенерира просто когато се въртят педалите и не подаваме газ към ел. мотора.
Честито,ще чакаме снимки :)
kartell - напреднал
Това беше първоначалната концепция, колкото да го покарам 1 ден. Сега е доста по-различно променена рамка и с добавени мигачи, стоп и друга дръжка за газта. Кефа е голям, а пък ако дигаше 50км/ч щеше да е брутално, завиждам на колегата с двата мотора по 1000W.
Прикачен файл:
IMG_20110828_121053.jpg
Прикачен файл:
IMG_20110828_121105.jpg
Прикачен файл:
IMG_20110828_121118.jpg
Прикачен файл:
IMG_20110828_121129.jpg
lecki - специалист
Дали регенерира може да се разбере ако се включи волтметър на акумулаторите
и ако при натискане на спирачката (при нормална скорост) напрежениетосе повишава значи регенерира.
А колко точно може да се определи ако се сложи и шунт на кабела от акумулатора. :idea:
После средния ток умножен по средния прираст на напрежението = мощноста която се вкарва
обратно в аумулатора, ... може и по времето.
hristo_k1984 - специалист
Искам да попитам как става ускоряването (подаването на гас).С това червено копче ли е или е като при моторите.Примерно можеш ли да караш с 15 км или то си ускорява до max.
kartell - напреднал
Ускорява толкова колкото искаш, има два варианта или както при моторите се върти цялата дръжка или като при атв-тата с палеца, и двете си имат педимства и недостатъци.
kartell - напреднал
Това е новата визия, центърът на тежеста е осезаемо по-ниско, от колкото когато батериите бяха на багажник. Зимате ще има разглобяване на колелото за боя :supz: .
Сега се чудя само как да защитя електрониката от евентуално каране по време на дъжд и дали няма да е проблем за мотора, ако се кара в дъжд.
Прикачен файл:
IMG_20110901_132736.jpg
Прикачен файл:
IMG_20110901_132747.jpg
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията: