• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 32
Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
Хубавото,бързо и качествено разбъркване става при сравнително по-хоризонтално положение на барабана.На инат с 145л казан ще разбъркам и количка и половина наведнъж,хванал съм чалъма,но е тегава работа.Кефа е да нахвърляш материала и да гледаш как бързо се хомогенизира и да изсипваш елегнтно и с кеф,без да разпръсква и да бетонира всичко наоколо.Аз съм намерил идеалната машина за мен,дано и другите да улучват.С пластмасов казан все си мисля,че не бих взел,това е силова техника за груба работа и ако направиш беля по пластмасов казан-обърнеш неволно машината,удариш я някак и т.н. това може да се окаже фатално при някоя екзотичен модел машина за която не се предлагат резервни части.Метала се ремонтира и става много по-гарантирано.А и това е инструмент за години напред,не е за едно-две бъркала.
Може би ето това е нещо смислено,щом ги няма по-малките,но това е мое мнение.Цената също не знам дали е актуална : https://mr-bricolage.bg/betonobrkachka- ... x/p/955086
Чираче - майстор
Преди 13-14 г. разглеждах всякакви модели бетонобъркачки. Не намерих такава, която да изпълни всички мои изисквания. За това направих собствена конструкция. Все още бърка перфектно, и ще бърка и след мен още десетки години. Има един единствен недостатък - стана малко тежка за маневреност. Но пък от моя гледна точка това е машина за бъркане на бетон, а не е за разкарване из обекта като ръчната количка. Мисля, че съм пускал клип. От тогава съм отстранил забелязаните недостатъци.
пишман_майстор - майстор
То ако става въпрос за самоделка ( и с голям обем бъркане ) съм виждал с 300л дебелостенен варел направена на принципа на варомешалките . С як редуктор, лопатки , пълни се директно с количка пясъка и фракцията . С възможност за изсипването в/у количка . На две гуми . Дърпа се с л.кола .
Тия с пласмасовия казан често ги ползват за други цели, различни от строителни. Примерно за специфични цели като обработка на семена с препарат в малки стопанства и др.
Последна промяна от пишман_майстор на съб дек 05, 2020 1:05 pm, променено общо 1 път.
vlax - майстор
Чирак нещата много бързо се промениха.Защо трябва да се мъчи да я прави като вече има в изобилие и на добри цени.Аз си купих тази година ,но не съм я пробвал още.Така е като захванеш 100 работи наведнъж и накрая нищо завършено.

ПП Скоро гледах у нас бобина,която съм си правил навремето за размагнитване на кинескопни телевизори и ми дожаля да я изхвърля,бая бакър има вътре.То такива телевизори не останаха вече. :-D
:partyman:
bulhomes2 - майстор
съб дек 05, 2020 12:35 pmЧираче написа:
Преди 13-14 г. разглеждах всякакви модели бетонобъркачки. Не намерих такава, която да изпълни всички мои изисквания. За това направих собствена конструкция. Все още бърка перфектно, и ще бърка и след мен още десетки години. Има един единствен недостатък - стана малко тежка за маневреност. Но пък от моя гледна точка това е машина за бъркане на бетон, а не е за разкарване из обекта като ръчната количка. Мисля, че съм пускал клип. От тогава съм отстранил забелязаните недостатъци.
Направи ли я вече да се завърта и на другата страна (беше я направил с възможност гърлото да е насочено само от едната страна)? Манивелата за наклона вече по-малко обороти ли прави за изсипването?
Чираче - майстор
съб дек 05, 2020 1:20 pmbulhomes2 написа:

Направи ли я вече да се завърта и на другата страна (беше я направил с възможност гърлото да е насочено само от едната страна)? Манивелата за наклона вече по-малко обороти ли прави за изсипването?
Няма възможност да се завърта на другата страна, а не е и нужно. Вече няма манивела.
bulhomes2 - майстор
Не е нужно - друг път... Най-удобно е бетонарка да е до инертния материал и с лопатите направо да вкарваш в нея. Обръщаш я на другата страна и сипваш в количката. А ти трябва да насипваш инертния материал в кофите и да я обикаляш.

За тези, които тепърва ще се учат да бъркат. Първо сипвайте водата, после цимента и накрая инертния материал! В друга последователност се лепи по стените. Особено при полусуха смес за замазка.
Чираче - майстор
съб дек 05, 2020 5:32 pmbulhomes2 написа:
Не е нужно - друг път... Най-удобно е бетонарка да е до инертния материал и с лопатите направо да вкарваш в нея. Обръщаш я на другата страна и сипваш в количката. А ти трябва да насипваш инертния материал в кофите и да я обикаляш.
Конструкцията я знаеш - не позволява да се завърта на другата страна. Просто няма как моторредуктора да се обърне, и да застане отгоре. Също така ролките, по които се движи бурето са само отдолу. Така съм я замислил и изпълнил. Точка.

Иначе, с лопатите е доста неточно дозирането. Аз си меря с кофите. За никъде не бързам.
шоп - майстор
съб дек 05, 2020 5:32 pmbulhomes2 написа:
Най-удобно е бетонарка да е до инертния материал и с лопатите направо да вкарваш в нея. Обръщаш я на другата страна и сипваш в количката.
+1 към мнението. Така работя и аз.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 32

Тема "Бетонобъркачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: