Най - вълнуващия въпрос зимно време.
димитар кисиов - специалист
имали някой който ползва помпа за бойлер оправлявана от програматора на горелката и да ползва за приоритет бвг какви са отзивите на работа
stakoz - специалист
Има.

Грея буфер на "бгв приоритет" към водно подово, на зададена темп. на 45С. Котелът нагласен на 55С. Горелката работи главно на Р3 за около 5.5 часа на ден вечер на таймер тези дни. Към края на зададения период от 5.5 часа достига зададените 45С на буфера/"бгв".

Проблемът е, че макс. хистерезис е малък, 5 градуса (и доколкото разбирам и наблюдавам е само за работата на помпата, а не за темп. на бгв/буфера) и горелката стои на съспенд при достигане на зад. температура много малко, при промяна на един градус надолу от зад. темп. (45С), пак включва.

Чакам Лазар Г. да направи Интиелско управление на буфера с голям хистерезис (примерно от 55 до 35С) , което да се закачи към входа за стаен термостат на горелката и да сменим режима на СН / "централно отопление".

Засега разход около 3кг дърв. пелети на час.
Темп. изх. газове макс. 70-80С на Р3, термометърът на около 40-50см след изхода на котела, в средата на вертикален кюнец. Имам автоматичен регулатр тягата комина
filmatoplo - майстор
Натурела имат тази опция по своите платки , монтират ги на горелките Бурнит -там имат функция Буфер , зареждаш буфера примерно на 65 градуса и горелката спира , и когато буфера се охлади примерно до 40 градуса -горелката стартира отново да дозареди буфера до 65 градуса .Такова нещо трябва да се направи .
LazarGanev - "Велик майстор"
[quote="stakoz"
Чакам Лазар Г. да направи Интиелско управление на буфера с голям хистерезис (примерно от 55 до 35С) , което да се закачи към входа за стаен термостат на горелката и да сменим режима на СН / "централно отопление".
[/quote]
Да, пък Лазар все отлага, щот го пришпорват по спешни обекти - ще кажеш, че всички булки се канят да раждат преди зимата пък татковците в последния момент се сетили, че трябва да е топло, щот цяло лято били по бавачки да видят какво ще е бебето :-D .
А пък по темата - явно този режим "DHW prioity" e за хотели с големи бойлери. Отоплителната помпа тръгва след като се загрее бойлера. Другият режим "Paralel pumps" e по-подходящ за битови инсталации, а аз най-много ползвам "CH Priority"
димитар кисиов - специалист
имам котел и горелка грейко на къща на два етажа първия е с подово втория с радиатори на втория сложиш термоглави а на първия стаен термостат който оправлява помпата на подовото което е оборудвано с ръчен трипътен вентил имам помпа за радиаторите и помпа за бойлера засега работи на DHW Priority зада гарантираме топлата вода ще пробвам зимата и Parallel Pumps някой работили така
aspirebg - напреднал
Здравейте. Имам два въпроса, ще съм Благодарен за малко помощ. Интересува ме как пробивате вече заформените отвори на котел Грейко Експерт, защото виждам, че кръгъ се държи на 3 капки но малко се страхувам със чук да блъскам и втория ми въпрос как задържате температурния сензор който идва с горелката(с червения кабел) в гилзата на котела Грейко под топлата вода, защото забелязах че няма резба а в комплекта няма тапа а ако го сложа просто така може да падне или да не показва вярно?
filmatoplo - майстор
:wink: Не питай как става , ползва се една вълшебна дума няколко пъти .
aspirebg - напреднал
Перфектно със вълшебната думичка сработи :-D. Сега остана само за термосензора да споделите как го закрепяте в гилзата.
achmonek - специалист
Вземаш някаква ламарина и си режиш ивички. След това ги сгъваш на две. Пъхаш датчика и върху започваш да слагаш една върху друга ивиците. Така, докато се заклини. Лазар споменава и за парче фибран. Импровизирай. След като стане прихвани кабела със опашки да не се вади.
aspirebg - напреднал
achmonek написа:
Вземаш някаква ламарина и си режиш ивички. След това ги сгъваш на две. Пъхаш датчика и върху започваш да слагаш една върху друга ивиците. Така, докато се заклини. Лазар споменава и за парче фибран. Импровизирай. След като стане прихвани кабела със опашки да не се вади.
Ясно схванах. Благодаря за отговорите.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: