Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
lov - майстор
съб дек 07, 2019 8:29 pmhidrazin написа:

.......
Кося и разсилам на слой по лехите с домати, пипер.
Трева почти не никне (зависи от дебелината и плътността на слоя).
Екологично, няма семена с които да си засееш мястото, до есента е почти изгнил.
После направо го наораваш и все едно си торил с компост. :-D
Така и не се чудиш де да хвърляш окосеното.
Мързела е двигател на прогреса!!!
:partyman:
Дай му на българина мотика и му гледай сеира. :lol:
Явно и на теб ти е увряла главата щом си минал на затревено отглеждане. Повече от 10 години съм на тая система. И садя домата на рядко освен че редовете широки. Да може да влизам с храстореза. Като остане нещо около корена скубя и го слагам пак там в лехата барабар с окосеното. Ако ми е малко тревата добавям от окосеното на ливадката. Само поливам и с нищо не пръскам. Бабичките около мене почнаха да ми завиждат и не спират да подпитва.

А за карбамида и дръвчетата и сега не е късно стига да не замръзва. Но по принцип се пръска веднага след като опада шумата. Дори може да има някое друго листо по тях. И се олива здраво не само дърветата но и всичко под тях. Загуба от него нямаш щото си е тор.

Ей тъй си гледат хората лозята. И да не мислите че тоя с храстореза е там щото го е почнал из дъно.

Прикачен файл

SDC12586а.JPG
hidrazin - майстор
пет дек 13, 2019 10:38 pmlov написа:
Явно и на теб ти е увряла главата щом си минал на затревено отглеждане. Повече от 10 години съм на тая система.
Лошо нема. Нека си копат от ори до здрач за да не им остава време да мислят за глупости.
съб дек 14, 2019 1:29 amhidrazin написа:
пет дек 13, 2019 10:38 pmlov написа:
Явно и на теб ти е увряла главата щом си минал на затревено отглеждане. Повече от 10 години съм на тая система.
Лошо нема. Нека си копат от ори до здрач за да не им остава време да мислят за глупости.
Значи не съм си загубил времето с пране и готвене неска, А момци?!!
kr1100 - майстор
Да се отчета днес вапцах с баданарката 56 дръвца. Утре продължение..
А за карбамида се препоръчва за Семковите ябълки, круши дори и да не са опадали листата против струпясване..
Като свърша с вапцането започвам резитба на дръвцата докато не е минус и скъсяване на височина.
Добре,че е Трифон да напомниза готвене ,че да пискам готвачката да вари шийки и моркови и ориз за кокеро, а после да слагам боба. Пък и 2 тави тиква съм заложил за печене.
Утре ми се разминава плажа заради вапцането.
nautilus33 - майстор
Не е ли късно за варосване на овошките? Защото аз пропуснах да го направя и си мислех, че вече е късно и няма смисъл, но ако греша, тези дни да варосам и аз.
vlax - майстор
Вчера напръсках дръвчетата.Всичките бяха почти нацяло с опадали листа.
Изображение

С изключение на една,която се оказа сорт Грени Смит.
Andri01 дано не съм те заблудил със снимката, която ти показах,това е снимка на същата ябълка снимана вчера.Явно,че е от сорта,миналата година пак не са и опадали листата и затова съм я снимал.
Изображение
ПП Една самозабележка,то се вижда от снимките,още не съм събрал и изхвърлил окапалите и гнили плодове под дърветата.
kr1100 - майстор
нед дек 15, 2019 8:56 pmnautilus33 написа:
Не е ли късно за варосване на овошките?
Какво късно бре човек. 4-5 дни тук температурите са над +14 гр. и още 1 седмица почти ще е така.
А къртиците яко се разработиха.
Hoвoceлckи - майстор
Малините ми пуснали листенца :shock: А съм на доста хладно за страната :? При вас аномалии?
пон дек 16, 2019 6:10 pmHoвoceлckи написа:
Малините ми пуснали листенца :shock: А съм на доста хладно за страната :? При вас аномалии?
Още няма, ама....Не е на добре тас работа.
Неска са наканих...

https://photos.app.goo.gl/nJkMhp1Gf2KUEJ4Z6

На петата бразда сгъна центробежния.
Завих трактора на нивата. Мамка му! Следват ремонти.

ky-kyy - майстор
пон дек 16, 2019 6:10 pmHoвoceлckи написа:
Вече втора година, септември-октомври, ми цъфти черешата.Листа няма, пък отрупана с цвят...До оня ден седя, ама онзиденшния сняг, го събра....Природа да я.... :?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: