• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 48
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gogosto - специалист
То е абсолютно ясно за регулирането. Аз затова по горе питах за примерни обороти ама никой не ми отговори. Сега го докарах с един редуктор на 85 об, но сигурно ще са множко. Регулирането на подаването също питах не може ли механично с намаляване на размера на входа на шнека да стане. Според мен би трябвало когато намаля размера на входа на шнека и подаването на материал да намалее, но не съм го видял така направено никъде и може да не става не знам трябва да опитвам. Днес взех търбата за шнека, която е ф90 и заедно с оста на шнека тежи 35кг.
ktamen - специалист
От промяна на входа ще има две степени - нула и макс. По-добре не си губи времето с такъв вариант.
gogosto - специалист
Ктамен мислих го твоя отговор от вчера до днес. Консултирах се с приятели и дойдох до заключението, че не си прав. Аз имам фуражомелка, която ползвам от дете. Правена е от баща ми и подаването на фуража е точно по начина по който мислех да ограничавам подаването на триците в шнека. Е едно време честотен регулатор не са знаели кво е, ама и ми доказват идеята. Каква е разликата между фуражомелка, на която нагласяваш ръчно входа колко фураж да пуска и моят шнек? Според мен никаква и с тестове ще се опитам да го докажа.
ktamen - специалист
Напълни един чувал с царевица и после му пробий 10см кръгла дупка.
После повтори същия опит с талаш и ще видиш разликата. Времето си е твое, може пък аз да съм в грешка.
Поживем увидим :partyman:
gogosto - специалист
Абаолютно един и същ ще е резултата, когато имаш над дупката от която тече талаш бъркалка.
ktamen - специалист
Бъркалката не я беше споменавал досега :!:
Щом имаш бъркалка, ако сложиш бункера отгоре, шнека може и да си го спестиш.
Ама не съм сигурен, че бъркалката е по-лесна от шнека.
stamenov1 - специалист
https://youtu.be/EsF4q3jf0JY хареса ми изработката на модела с въртящи се колела.
gogosto - специалист
stamenov1 този видео клип беше един от най -гледаните от мен преди да направя правилните корекции на моята машина. От тук гледах оборотите и броя на редовете дупки. Но когато постигнах задоволителни резултати изоставих репликирането на машината.
ktamen бъркалката закачена с верига за велосипед е задължителна и не мислех, че е нужно да я споменавам. Междувременно днес говорих с един познат който подържа машина за пелети от въглищен прах примесен с дървени стърготини. Машината е огромна работи в мини Перник ф12 са дупките с три ролки ф600. имат честотни регулатори за регулиране на оборотите на вентилатори и доста други елементи, но познай как регулират подаването на шнека с материал ? е с клапи с винт от вън на бункера- затварят и отварят входа на шнека.
ktamen - специалист
Написах какъв е най-добрия, според мен вариант.
Разбира се, ти сам си решаваш, как да дозираш.
gogosto - специалист
Далеч съм от мисълта да оспоря кое е най доброто- все едно да кажа "моя москвич е по- хубав от мерцедес" Тука всеки гледа от своята призма и вижда нещата по различно от другия и съответно оценява нещата по различен начин. За мен е неприемливо да дам 200лв за честотен регулатор, който ще ме замести 100 процента, ако мога по друг начин 90 процента да се замествам. Теста ми ще покаже дали съм прав. Аз не съм от хората, които като сгрешат се покрият- признавам си грешките и ще напиша, ако не съм прав тук.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 48

Тема "Машина за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: