Най - вълнуващия въпрос зимно време.
wankata7108 - специалист
Стоян Славев написа:
wankata7108 написа:
Моя също е реален колега пропуснах да напиша реален извинете .И наздраве все пак е Трифон Зарезан.
Гузен,негонен бяга.Не съм те посочил :-D
Наздраве,живи и здрави :)
Ми то като гледам моя е същия като твоя разход съпоставен с площ и БГВ кое ти се струва нереално при мен .
nikolai781 - помощник
Май аз съм с едни от най-големите количества изгорели пелети за сезон 5 тона /приблизително толкова ще са до края на март/но не се оплаквам :) :) Комфорта спрямо въглищата е несравним.
simeon_86 - напреднал
1 тон пелети от 15 октомври до 15 февруари - село Брястовец за 370лв тона с транспорта.
Работно време от 05:00 до 22:00, а през ноща се гаси. През по топлите дни по половин чувал, а сега през по-студените 1 чувал на ден.
Печката е EcoSpar Minima 12, Като се отоплява площ приблизително 65 кв.метра с общо 42 глитера H500 - 122W, Бойлер 110л и Лира.

Работи постоянно на 1ва степен, а когато има по-голяма консумация на вода се пуска или на 4та или на ауто, за да дигне 60 и повече градуса, иначе е 50 градиса водата. Температирата на помещенията е от 21 до 23 градуса , като се пали на 21, а се гаси на 23.
Последна промяна от simeon_86 на ср фев 15, 2017 8:15 pm, променено общо 2 пъти.
kalin72 - майстор
nikolai781 написа:
Май аз съм с едни от най-големите количества изгорели пелети за сезон 5 тона /приблизително толкова ще са до края на март/но не се оплаквам :) :) Комфорта спрямо въглищата е несравним.
Аз също отивам към 5тия тон до края на февруари, от края на септември до днес, 15 февруари - 4500 кг иглолистни пелети на пелетисимо и BR pellet - Брезник. До края на сезона - при нас е поне до края на април - мисля, че ще изгоря още 1 тон. Значи, общо за сезона 2016-2017та - 5.5-6 тона. 2100 лева, като пари.
Догодина мисля да опитам слънчогледовите, но не съм сигурен дали ще има положителен ефект, освен финансовия.
gnt69 - майстор
Аз съм към 3 тона и двеста до момента. Имам още 1300 килограма до края на сезона. Значително повече са от миналата година ама и зимата беше тежка. За миналата зима бяха 3500 килограма за сезона. Тая зима уж с много подобрения пък какво стана те повече.
Ламбда сонда -20%.
Клапа за комин според производителя икономия 30%.
Буфер 1000 литра още 20%.
Турбулатори на котела още 20%.
Сумарно събрани подобрения 90%.
И какво стана накрая аз трябваше да изкарам с по малко пък те повече.
Единствено ме успокоява че слънчогледовите са двойно по евтини. :partyman:
simeon_86 - напреднал
gnt69 написа:
Аз съм към 3 тона и двеста до момента. Имам още 1300 килограма до края на сезона. Значително повече са от миналата година ама и зимата беше тежка. За миналата зима бяха 3500 килограма за сезона. Тая зима уж с много подобрения пък какво стана те повече.
Ламбда сонда -20%.
Клапа за комин според производителя икономия 30%.
Буфер 1000 литра още 20%.
Турбулатори на котела още 20%.
Сумарно събрани подобрения 90%.
И какво стана накрая аз трябваше да изкарам с по малко пък те повече.
Единствено ме успокоява че слънчогледовите са двойно по евтини. :partyman:
От слъчногледовите ще да е!
gnt69 - майстор
Миналата година пак бяха такива. :partyman:
Стоян Славев - специалист
wankata7108 написа:
Стоян Славев написа:
wankata7108 написа:
Моя също е реален колега пропуснах да напиша реален извинете .И наздраве все пак е Трифон Зарезан.
Гузен,негонен бяга.Не съм те посочил :-D
Наздраве,живи и здрави :)
Ми то като гледам моя е същия като твоя разход съпоставен с площ и БГВ кое ти се струва нереално при мен .
Извинявай объркал съм се :)
andy_forresite - майстор
Турболаторите 6-7%, наблюдението 3-4%, регулатора на тягата от 0 до 2%, а за акумулиращият съд не знам. Не е в минус. Може да има значение от тук нататък понеже ще е по-топло навън. Но в студено време изобщо не съм убеден в съществуването на ползи от него.
6osi6 - майстор
Вичи написа:
Точно такъв е и моя.
Има същите функции. Не показва моментен разход, освен обобщени данни за период, каквито могат да се получат от моментна графика на Торч, или друга наблюдаваща програма и да се умножат по показанията на водомера.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: