Най - вълнуващия въпрос зимно време.
aspirebg - напреднал
LazarGanev написа:
aspirebg написа:
Иначе с тези пелети засякох пуска 26.600кг на час.
Колко пуска? РБ30 трябва да пуска към 7кг/час на мощност 3!
Ясно, така не съм го засякол. Засякох само, че със слънчогледовите пелети пуска 2.600кг. за 6 мин непрестанна работа умножих го по 10 както намерих тука във форума и ми излезна че за час минава 26.600. Ще засека колко пуска на 3-та мощност за час.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ама много пуска бе човек, трябва да е 0.7кг, какви са тези 2.6кг?
aspirebg - напреднал
LazarGanev написа:
Ама много пуска бе човек, трябва да е 0.7кг, какви са тези 2.6кг?
Не знам със слънчогледовите пуска 2,600кг за 6 мин с дървесните предните 2,400кг за 6 мин. Шнека ми е под 60гр. Колко е нормално да пуска за 6 мин? Ама за говоря за непрекъсната работа като вържа директно кабела на шнека и бачка постоянно не когато е в режим работа. Ясно мисля, че схванах идеята и формулата как да ги изчисля, трябва да го настроя около 7 кг на час за Р3 за 30 КВ и наполовина за Р2.
Последна промяна от aspirebg на нед ное 08, 2015 12:59 pm, променено общо 2 пъти.
DimitarD - специалист
Той е свързал двата кабела и е засякъл за 6 минути. Моята така за 1 час пуска 41.50кг. А иначе на Р3 за час пуска 2.050кг
aspirebg - напреднал
DimitarD написа:
Той е свързал двата кабела и е засякъл за 6 минути. Моята така за 1 час пуска 41.50кг. А иначе на Р3 за час пуска 2.050кг
А каква е идеята на Р3 да пуска толкова малко ако се гонят 30КВ а за тях са нужни 7кг на час както казва Лазар?
DimitarD - специалист
aspirebg написа:
DimitarD написа:
А каква е идеята на Р3 да пуска толкова малко ако се гонят 30КВ а за тях са нужни 7кг на час както казва Лазар?
При мен така се получи от пелетите, при 7кг на час всичко става в жар, горелката не успява да ги изгори и ми пълни пепелника с не изгорели пелети . Както казва Лазар, всичко е строго индивидуално :)
1кг пелети дава над 4кВтч топлоенергия (като се има предвид КПД), 7кг пелети дават 30кВтч. Значи за час трябва да гори 7кг за да разполагаш с 30кВт мощност. Но в зависимост от пелетите може горелката да не може да изгори такова количество или пък да може да изгори 8-9-10кг. Затова тази мощност 30кВт, която и дават на горелката е ориентировъчна. С висококалорични пелети тя може да е много повече, а с нискокалорични е по-малко
aspirebg - напреднал
Схаванах и разбрах как да изчисля нещата, сега ще взема по читави пелети, защото тези дори на външен вид изглеждат много зле и явно ми бъркат цялата схема.
Нали знаеш, че Грейко не се страхува от лоши пелети, само трябва да се оправят настройките и да се примириш, че не можеш да разчиташ на пълната мощност на горелката
aspirebg - напреднал
Знам, затова и избора ми беше Грейко, апък и както съм чел тука една зима ще е само настройки :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: