Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Стоян Славев - специалист
Каква е разликата в стайната температура,по термо глави и стаен термостат?
Miro4774 написа:
За пореден път се убедих, че в нас със стаен горелката харчи повече. Със стайния за 12 часа 3 чувала за вчера вечерта. Когато беше по термо глави 22-25 килограма пелети за 12 часа.
Вичи е прав, значи грешката е в системката ти. Недей да се тормозиш излишно, щом термоглавите замазват нещата!
Славев, няма разлика в стайната температура, както и да си я постигнал.
Въпрос на баланс, синхрон и правилен подбор на компоненти в една система.
Вичи - специалист
andy_forresite написа:
Пак ще ти кажа, че при къщи без добре изпълнена ТИ няма смисъл от СТ. Стайният на този етап не ти трябва.
Както обикновено, съвършено невярно.
Наличието или липсата на изолация нямат никаква връзка с начина на регулиране на температурата в жилището.
Стоян Славев - специалист
Славев, няма разлика в стайната температура, както и да си я постигнал.
Въпрос на баланс, синхрон и правилен подбор на компоненти в една система.[/quote]

Не съм съгласен,в студените дни разликата ми беше 1.5гр. по стаен термостат и 0.7гр.по термо глави.Така че по термо глави за мен е по-добре,но в студеното в по топли дни като тези ,термостат.
Вичи - специалист
Miro4774 написа:
Мисълта ми беше, че горелката харчи много по малко когато не гасне или загрява цялата вода на ново.
От гледна точка на икономия, колкото по-малко работи горелката, толкова е по-нисък разхода, обясних защо 4 страници назад. Проблема е, че не е хубаво за самата горелка постоянно да тръгва и да спира. Не е все едно дали ще работи 10 минути и ще почива 40 или ще работи 1 час и ще почива 4. Дългите цикли се постигат с възможността за акумулиране на топлина - подово, буфер, външна изолация.
Както вече написах, поне за половината терзания във форума има два отговора - буфер или енергийна ефективност. Второто не е просто да плеснеш 10 - 20 - 50 см стиропор на стените. В твоя случай намаления разход (в никакъв случай два пъти) идва от това, че термоглавите са по-ефективни от стайния термостат, защото регулират локално. Ако в къщи имаш вместо 6 радиатора (примерно) 6 ел. печки и ги пускаш и спираш едновременно с термостата в едно референтно помещение ще харчиш повече ток, отколкото ако всяка работи сама за себе си. Източникът на енергия няма връзка.
Последна промяна от Вичи на пет фев 24, 2017 9:19 pm, променено общо 1 път.
fbr - майстор
Svezar написа:
Вичи написа:
Аз ако реша да лъжа за разхода ще преувеличавам. По логиката: висок разход=по-малко зарибени=по-малко търсене на пелети=предлагането превишава търсенето=задържане или намаляване на цената. Като лъжа поне да има файда!
Това ми хареса,ще почна и аз да правя антиреклама на пелетното отопление :-D
Пазарната логика Ви куца май. Колкото повече потребители има на една стока, толкова повече производители и вносители се наемат да я доставят, оттам конкуренцията на пазара се ожесточава и цените са по-ниски. Обратното, колкото по-малко потребители има, няма конкуренция и един-двама диктуват пазара. Веднага пример. Хляба в София е по-евтин, отколкото в кое да е добруджанско село. Без значение че суровината е местна, и че предлагането е голямо + местен хлебар, а търсенето слабо.
Вичи - специалист
А на Вас Ви куца чувството за хумор.
gnt69 - майстор
Вичи написа:
А на Вас Ви куца чувството за хумор.
И аз тъй като тебе само рекламирам Русенските слънчогледови пелети и настава дефицит. Като ми трябват на мене и почват да ми обясняват как ще ме включели в някакъв списък. :partyman:
olelemaiko - специалист
.
Последна промяна от olelemaiko на съб фев 25, 2017 11:04 am, променено общо 1 път.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: