Ел. инструментите. Консумативи.
silent - майстор
съб дек 24, 2022 3:33 pmbrum написа:
Леко разочароващо, но дойде машина произведена преди 2 години с отваряна куфар. Че и 2лв повече от цената на сайта. Толкова за Дикарт Консулт.

Иначе работи добре и без забележки. Определено безчетковата машина е по-компактна от масовите. Контрола за оборотите на двигателя работи много по-добре. И за първи път попадам на машина която си заключва патронника като пуснеш копчето и можеш лесно да разхлабиш с лекота силно затегнат инструмент.

Регистрирах нещата в сайта на Бош за 3 години гаранция. Тъпичко е, че купуваш комплект и после регистрираш винтоверт, 2 батерии и зарядно. Напрегнаха ме леко и бях на косъм да пробвам да регистрирам и куфара.

Та доволен съм от GSR 12V-30-то.
Имам служебен такъв от около 10г...предполагам четковата версия...убит е от работа и още е осичка...веднъж е ходил в сервиз -падаше му патронника...батериите още държат...гледам дизайна същия...дано и качеството...добър избор ... ако Бош не са свалили летвата през последните години ще го завещеш на внуците... :-D
mitko64 - майстор
И аз имам такъв четков дъртак , от 12година, още 10,8V ги водеха, с 1,3Аh батерии. Самият винтоверт много не ми допада, ама батериите са железни, не са мръднали, нямат никакъв саморазряд- стоят по година заредени без да падне капацитетът.
prascho - майстор
Хубава машинка на приятна уйкенд цена от коректен търговец. Заедно с 3.0 батерия може да стъпи малко над 400 лв.

https://technotools.bg/milwaukee-m18-fp ... 35-nm.html
yanko78 - специалист
Късам си нервите с един Парксайд и мисля, че е време да се наградя с нещо хубаво. Парксайда ми върши работа, но скоростите му се полу прецакани и отделно лампата постоянно му свети. Като размер и функции ми е ок. Взех си вече син Бош ъглошлайф и зеге и ми допадат. Клоня да продължа със синя серия, но въобще не съм наясно кое е ок цена/качество за домашна употреба. Ще го ползвам основно за сглобяване на мебели, някоя дупка в метал и т.н.
prascho - майстор
За мебели и М12 ще ти свърши работа. За пробиване в метал по скоро М18. Аз предпочитам милуоки, но и бош са ок.
radius - майстор
За мебели не бих препоръчал импакт.
zz_stefanov - майстор
Аз пък бих ви препоръчал импактче за закрепването им към стените :)
prascho - майстор
M12FID с 3.0Аh се справя добре с навиване на винтове и не толкова добре с пробиване. За ПДЧ с шестостенни бургии бива. Тази година новия модел е дори на по-ниска цена. Принципно бих взел М12 импакт и бормашина боди или М18 бормашина. Зависи колко сила ще трябва.
yanko78 - специалист
М18 ми излиза само някакъв чужд сайт, ама като гледам, той е с квадратна “глава” за вложки…. Аз ли бъркам? Трябва ми такъв с нормален патронник, да мога да го ползвам за битове, свредла и т.н. Иначе, визуално много ми харесва :)
Изображение

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: