• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 50
Ел. инструментите. Консумативи.
Добре де , толкова ли е зле Спарки че чак ме нахранихте че съм си помислил да си купя? Така ми каза продавач-консултанта, затова пиша тук! И темата май се казва "Инструментите на Sparky - Ловеч", не "Спарки-Берлин" или "Спарки-жълт завод" :mrgreen:
Та, добър ли е този модел или не? Гледам тук едни сравнения в тубата но, едно е представянето като ново и съвсем друго след 3 год да кажем.... Накрая май ще си купя АЕГ-то
EDI - майстор
Ами как да ти кажем, като това дето ти го предлагат има само формата на модела на СПАРКИ, а вътре не се знае какво има.Каквото и да кажем, няма да сме коректни, може да имаме само съмнения и да дадем заключение по косвени данни.Самото СПАРКИ не е зле като модел, опитвал съм го и си върши много добре работата като машина от този клас /определено е по-мощно от МАКИТА-та ми DF330/, но това, дето ти предлагат никой не може да ти каже какво е и какви качества има.Та затова ти викам вземи си АЕГ-то.Или в България си вземи истинското СПАРКИ, в момента е на промоция, май 190 лева беше.
Гледах, мислих и си купих въпросното Redstone -Спарки BR2 10.8VLI - 2. Дали съм сгрешил времето ще покаже. Конкретното АЕГ за 150 евра е едноскоростно до 550обмин и само 18Нм, явно е по стар модел. Трябваше ми нормален винтоверт за неинтезивна домашна употреба който да замени старият ми B&D(имам го от 2003та) Отделно гледах да е компактен(с тънко тяло) и лек за да го използвам в хобито ми което е RC корабомоделизъм. Имам си и дремел 3000 но понякога винтоверта е незаменим.
Благодаря на всички за мненията и съветите :partyman:
EDI - майстор
Е, за такива неща ще те изкара години. :partyman:
dpp - специалист
КОлеги, някой с преки впечатления от ръчния циркуляр на Спарки - ТК50? Доста лек го дават - 2.8 кила . Мисля да вземам един такъв , "копае" до 50мм и за теглото си май е най-добрия вариант. Че с тая огромна Макита дето я имам неудобно, а се оказа, че повече се налага дребни дървени нещица все да режя.... :?
pavel_pavlov_88 - помощник
Ползвам такъв от 2-3г, баща ми го ползва 1г. по обектите за кофражи и не успя да го счупи :-D .
В сравнение с един 1100ватов Black&Decker реже със същото темпо, но е по удобен.
Успех с покупката
Kumay - майстор
dpp написа:
КОлеги, някой с преки впечатления от ръчния циркуляр на Спарки - ТК50?...а се оказа, че повече се налага дребни дървени нещица все да режя.... :?
За дребни неща става! Не трябва да се претоварва - това все пак е хоби машина...
Да, лека е, но не трябва да се забравя, че корпуса е пластмасов и при големи натоварвания може да се стопи мястото, където е предавката.
dpp - специалист
Kumay написа:
dpp написа:
КОлеги, някой с преки впечатления от ръчния циркуляр на Спарки - ТК50?...а се оказа, че повече се налага дребни дървени нещица все да режя.... :?
За дребни неща става! Не трябва да се претоварва - това все пак е хоби машина...
Да, лека е, но не трябва да се забравя, че корпуса е пластмасов и при големи натоварвания може да се стопи мястото, където е предавката.
Няма да се товари. За домашни "потреби" дето се вика. На вилата на къщата, дъски, ламперия и други такива..Мислех лидълското да взимам ама много малко режеше - 35мм и се отказах. Това е с 200гр. по-тежко а гази 50мм и мисля ми е достатъчно..
Kumay - майстор
Щом е за домашно ползване - няма да имаш проблеми! :thumbs:
patologa_ds - напреднал
Здравейте,
Закупих си лятото един флекс HD на спарки 125мм от Бриколаж с 5 години гаранция ми го дадоха.
На информация ми казаха след 6 месеца да го закарам на профилактичен преглед!
Има ли такова нещо, защото сега забелязах, че са минали 8 месеца!? Ползвам го вкъщи. :)
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 50

Тема "Инструментите на Sparky - Ловеч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: