• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 41
Всички въпроси за вилата.
filmatoplo - майстор
Вчера говорих с човека от който зависи , каза че няма да има проблеми -нося документ за земята , прави там някакво становище , и ми дават разрешително за строеж на басейн до 100 м3 , изглежда това до 100м3 си е някаква норма , щото аз му казах като българин -пишем 10 кв , а строим 20 кв :lol: .
filmatoplo - майстор
До Стив :) -Стиви как прави кофража за твоя басейн че забравих ,стените заедно ли ги отля с пода :? :) .Виждал съм да се отлива заедно , и разделено , само че при разделеното -там където ще стъпва стената в кофража слагаха нещо като пластелин на руло -което после не пропуска вода ако се появи цепнатина между пода и стената :wink: .
stiv1961 - майстор
Моя го изливах поотделно, първо направих кофража и арматурата на дъното като оставих /заложих/ бигли/ или както там се казваше :) / за стените. След като излях дъното направих кофраж за стените и подвързах останалата арматура. До сега не съм имал проблем с протичане и прочие. Но според мен е най- добре да се отлее изцяло. Преди три години нямах нужния опит в строителството/ не че сега имам някакъв/ и го правих сам- без майстори и акъллии :)
filmatoplo - майстор
:) Благодаря Стив , разгледах ти темата от началото , и видях нагледно етапите -бира :partyman: ,работа,бира :drinkers: , пак работа и басейна станал :-D .
Todor - специалист
filmatoplo написа:
До Стив :) -Стиви как прави кофража за твоя басейн че забравих ,стените заедно ли ги отля с пода :? :) .Виждал съм да се отлива заедно , и разделено , само че при разделеното -там където ще стъпва стената в кофража слагаха нещо като пластелин на руло -което после не пропуска вода ако се появи цепнатина между пода и стената :wink: .
Там където се прекъсва бетона се слага водонабъбваща лента.
Желателно е да се вибрира бетона, както и добавка за водоплътност.
filmatoplo - майстор
:) Тошко ме поправи -водонабъбваща лента -ей тя да не спука пък бетона от набъбване :wink: .Скъпа ли е :? .
kabel96 - специалист
По спомен 25-35 лева метъра.Трява от двете и страни да има по 8 санта бетон.Ха поевтиняла е това е първото което излезе от гугъл http://partners.nola7.com/products/product/1259
filmatoplo - майстор
:? Скъпо е това чудо , ще се лее май басейна наведнъж -дъно и стени :wink: .Друг въпрос ме вълнува , как става отделянето на нивата , по-плитко за детския басейн и големия който е по-дълбок ,пък трябва да се залива всичко наведнъж :? .
VLADO66 - майстор
Филме,наливай първо дъното и след това стените.Като му правиш хидрото сложи по ъглите това http://www.baumarket.bg/product/superfl ... eitermann/
stiv1961 - майстор
И аз така направих, само че моята лента беше на Церезит.....но няма значение. Сложих на всички ъгли по дъното и специално там мазах три пъти последователно преди да започна основното мазане с хидроизолация.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: