• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
toolegittoquit - майстор
gogo7777 написа:
...размислите около физиката са друго нещо....
Нещо невярно ли написах?
gogo7777 - майстор
Всяко движещо се тяло притежава определено количество кинетична енергия и определен момент, който е произведение на скоростта и масата.
toolegittoquit - майстор
gogo7777 написа:
...
Това, което в българската литература се означава като "импулс", в английският език се обозначава като "momentum". Единствената ми грешка е, че чета и чуждестранна литература. Получи се изгубени в превода.
DundyTheCroc - майстор
Гого, ако не е тайна каква е колата и с какви гуми е, че кове така?
Иначе по темата ей една новина, на която се чудя да плача ли, да се смея ли:
http://www.blitz.bg/news/article/394275
gogo7777 - майстор
Мани колата, гумите и заковаването......много залитате :-D .
Ако някой не може да спре колата в населено място, то не трябва да се качва да кара автомобил. От физици и умници по пътищата е станало страшно :lol: Я му разкажи на Тинки за кинетиката и статиката, щото аз не мога..... :wink:
DundyTheCroc - майстор
Остави ти кинетиката и статиката, всичко е практика :wink:
Преди няколко дена едно нежно младо създание тръгна да ме засича докато се престрояваше без мигач и след като и свирнах се стресна и нави яко десен волан и пред мен. Гаранция ако бях със старата кола нямаше да мога да спра, та въпроса какво караш съдържа отговора на това как спира.
Pooh - майстор
Много измествате въпроса, а нещата са пределно прости - Градът е място, в което най-важни са хората, а не колите!
Както не всеки може да е лекар, адвокат, инженер - така и не всеки става за шофьор. Друг е въпроса каква е действителноста и какво и кога ще се промени, за да не се чувстват във война участниците в движението.

Тинки, пешеходците са по-важни от ламарините, просто ти си жив пример, за положението в България - Законите и Правилата не важат за теб! И после ще мрънкаш ОТНОВО защо така, защо онака ... и как никой не те оценява.
Лесно е лечението, ама безхаберието е повсеместно - солени глоби за ВСЕКИ, който нарушава Закона и за нула време ще се оправи положението по пътищата. И няма да има нито толкова загинали, нито хаос, нито изнервени хора.
Ай наздраве! :prost:
gogo7777 - майстор
Преди няколко дена едно нежно младо създание.....
Ихааа...обичам така да започват приказките :wink:
Вероятно всеки може да разкаже поне една фрапантна случка на пътя, нооооо нежните създания заслужават друго внимание :lol:
Andri01 - майстор
Да,солени глоби! Но за това се иска свястна,работеща полиция и нормална,работеща съдебна система !Но у нас и двете неща и чеп за буре на стават! Примери...просто отворете ежедневниците и ще намерите поне по 10 на ден!
toolegittoquit - майстор
Pooh написа:
Тинки, пешеходците са по-важни от ламарините...
Пешеходците са по-важни от ламарините, но пешеходецът тежи 70 килограма, а една машина от 1 тон, ускорена дори до 30км/ч спира по-бавно от 1 пешеходец. Има си чисто технически възможности машината. Тя не може да спре моментално. Именно поради факта, че машината не може да спре моментално, редно е пешеходците да се съобразяват със здравият разум и да не скачат под гумите на колите. Не може да не се внимава, някой да бърка примерно с вилица в контакта и после токът или някой електротехник да му е виновен за това, че е имбецил. Не знам дали се правите, че не разбирате или какво. Аз може да искам да не го ударя пешеходеца и да натисна спирачки до ламарина, да навия волана, НО ЗАКОНИТЕ НА ФИЗИКАТА са по-силни от законите на държавата. И законите на физиката не прощават на малоумниците.
Истината е, че общо взето говориш глупости. Никакви глоби и добри пожелания не променят законите на ФИЗИКАТА. С тях се съобразяваш независимо дали искаш или не, независимо дали ти харесва или не. Няма как пешеходците да правят откровено малоумни работи и после да се оплакват, че баба меца ги е хапнала. Закони има и за пешеходците.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: