gogo7777 написа:...размислите около физиката са друго нещо....Нещо невярно ли написах?
Всяко движещо се тяло притежава определено количество кинетична енергия и определен момент, който е произведение на скоростта и масата.
gogo7777 написа:...размислите около физиката са друго нещо....Нещо невярно ли написах?
gogo7777 написа:...Това, което в българската литература се означава като "импулс", в английският език се обозначава като "momentum". Единствената ми грешка е, че чета и чуждестранна литература. Получи се изгубени в превода.
Pooh написа:Тинки, пешеходците са по-важни от ламарините...Пешеходците са по-важни от ламарините, но пешеходецът тежи 70 килограма, а една машина от 1 тон, ускорена дори до 30км/ч спира по-бавно от 1 пешеходец. Има си чисто технически възможности машината. Тя не може да спре моментално. Именно поради факта, че машината не може да спре моментално, редно е пешеходците да се съобразяват със здравият разум и да не скачат под гумите на колите. Не може да не се внимава, някой да бърка примерно с вилица в контакта и после токът или някой електротехник да му е виновен за това, че е имбецил. Не знам дали се правите, че не разбирате или какво. Аз може да искам да не го ударя пешеходеца и да натисна спирачки до ламарина, да навия волана, НО ЗАКОНИТЕ НА ФИЗИКАТА са по-силни от законите на държавата. И законите на физиката не прощават на малоумниците.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: