• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
илко илиев - специалист
това е термоконтакта

Прикачен файл

IMGP0009.JPG
IMGP0009.JPG (57.89 KиБ) Видяна 7530 пъти
илко илиев - специалист
най после успях

Прикачен файл

IMGP0001.JPG
IMGP0001.JPG (63.9 KиБ) Видяна 7526 пъти
filmatoplo - майстор
Супер ,номера е да бъде и безопасно за деца .
ra4o - специалист
Аз вече си направих локалното парно и втори сезон се отоплявам успешно, но се появи един малък проблем. От днес сутринта ми просълзи вода от фитинга или връзка към тръба с ал. вложка Ф 32. Като започна да го стягам започва да тече по-силно. Сега съм закрепил да не тече като го върнах назад, но искам да го оправя. Понеже не ми се изпразва парното и да режа тръбата на ново място и да я захващам там питам следното: Може ли с някакъв силикон или тефлон или нещо друго да се опитам да оправя проблема.
Днес ходих в Практикер и там видях следните продукти които обаче нямаха превод на български - Neo fermit - в бяла тубичка, Aqua fermit и Bio fermit в метални кутийки. За последното не съм сигурен в името. Бяха при тефлоновите ленти и калчищата. Обученият персонал каза, че са някакви пасти за изолация.
Та някой знае ли дали нещо такова ще ми свърши работа или да мажа под конусната гайка с червен силикон?
ra4o - специалист
Ехооооооо
Никой ли няма идея?
илко илиев - специалист
точиш режеш и надиш,,,,,ако като го стегнеш не спира..друго не знам
Чаро - Акълия
Мен днес ме изнерви една такава връзка на ф16. Откачих. 5-6 пъти свалям режа, сменям адаптори. Полудех.
И накрая врътнах няколко слоя тефлонова лента върху гумените уплътнения... и Оооо. С леко затягане.
Що не си сложил кранове по системата, за случай като този?
ra4o - специалист
Ааа, ето ви. :)
Имам кранове, но въобще не ми се разваля сега в този студ. Отделно, ако трябва да режа, ще трябва да наслагвам поцинкованата тръба с един нипел и една муфа, че нямам повече дължина от пластмасовата. Има и вариант, да изкарам "О"пръстена и да тръгна в събота да търся подобен. Но може и да пробвам да го увия с тефлонова лента и пак да го сложа в леглото му. Ще действам на принципа "Накарай мързеливия на работа.....пък дано да стане. Лепило или силикон май няма да хванат на мокро :?
Накрая ще взема да му навия кълчища навсякъде. :-D
илко илиев - специалист
вътре в тия фитинги имат гумени пръстенчета да не си скъсал някое като си монтирал и да е задържало временно и сега колкото и да стягаш няма да спре
ronik - специалист
Някой знае ли колко кубика вода циркулира за час на изхода от котела. То си зависи от сечението на тръбата и скоростта на помпата, но поне приблизително при усреднен вариант за домашно парно?
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "ще правя локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: