С този отговор приключвам по тази тема,която е различна от мнението за производители. Земеделието ми е странична дейност, основната ми е машинна металообработка, друга странична ми е проектиране и производство на прикачен инвентар и метални конструкции. Придавам добавена стойност на продукта от минимум 500%,първичния добивен сектор в моята микроикономическа рамка ми носи най-малък дял приход. Няма нужда да се образоваме сега, правили сме го когато е било времето. Грешно обаче съдите,подведени от споменатото озлобение навярно, че капсуловано не се интересувам от ставащото наоколо. Това е несериозно ! Ако някой от вас ми каже как тук, във форума ще оправим политиката на държавно и международно ниво, ще му дам 2 лв. Ако пък ще се чувствате по-добре, то лейте злоба и обиди, не ме интересува. Докато го правите, аз си изкарвам стотинката, премахваща необходимостта от реване по форумите кое колко скъпо е. Национална черта е да мърморим, вместо да запретнем ръкави и да действаме. Без значение сферата.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot
- специалист
3147 мнения в "Мнение за производители на пелети"
oberst
- специалист
Много хубаво, ама с тая металообработка, във втори курс не си ли карал количествени методи и статистика? Нещо там за нормални разпределения, медиани, моди и т.н.? Толкова ли не си наясно ти къде се намираш в камбанното разпределение и, че няма как болшинството да са като теб? Което пък не е основание да заключиш високомерно "да мрат". Това ти е потребителската база - пряко или косвено, т.е. те ти плащат както принадената стойност, така и себестойността. Ако всички бяха предприемачи, индустриалци и капиталисти, пазарът нямаше да работи, а също и дейностите, изискващи човешки капитал.
Дай малко по-кротко и остави хората да си мърморят, защото често това е до голяма степен основателно. Историята с метана е колкото органична, десет пъти повече е изкуствено и тенденциозно предизвикана. Аз също негодувам, независимо че тая работа пряко изобщо не ме касае. Кво съм щял да променя, като недоволствам, ли? Що трябва емоциите да водят до качествена промяна на нещо? Това е просто естествена реакция на обстоятелствата. Много неща ме дразнят и това означава, че имам някакъв критерий и мнение. Може това да не води до нищо регионално и глобално, обаче за мен е някакъв ориентир и е добре да има неща, които ме дразнят, както и такива, които откровено да не понасям. Иначе, бизнес, бизнес и по едно време челен сблъсък с надрусан представител на децата на загубеното поколение. В тоя живот си много по-малко in control, отколкото предполагаш и вариацията ни дебне зад всеки ъгъл.
Как можели били да се оправят нещата - въпрос за два кинта? Напълно е възможно и никак - просто навлизаме в естествен етап, както сума други култури и цивилизации преди нас. Като във вица, където попитали Радио Ереван кога ще дойде хубавото време и от там отговорили "То вече беше"...
Дай малко по-кротко и остави хората да си мърморят, защото често това е до голяма степен основателно. Историята с метана е колкото органична, десет пъти повече е изкуствено и тенденциозно предизвикана. Аз също негодувам, независимо че тая работа пряко изобщо не ме касае. Кво съм щял да променя, като недоволствам, ли? Що трябва емоциите да водят до качествена промяна на нещо? Това е просто естествена реакция на обстоятелствата. Много неща ме дразнят и това означава, че имам някакъв критерий и мнение. Може това да не води до нищо регионално и глобално, обаче за мен е някакъв ориентир и е добре да има неща, които ме дразнят, както и такива, които откровено да не понасям. Иначе, бизнес, бизнес и по едно време челен сблъсък с надрусан представител на децата на загубеното поколение. В тоя живот си много по-малко in control, отколкото предполагаш и вариацията ни дебне зад всеки ъгъл.
Как можели били да се оправят нещата - въпрос за два кинта? Напълно е възможно и никак - просто навлизаме в естествен етап, както сума други култури и цивилизации преди нас. Като във вица, където попитали Радио Ереван кога ще дойде хубавото време и от там отговорили "То вече беше"...
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Фейк, след като няколко пъти ме обижда, демонстрира високомерие и пренебрежително отношение, спрямо нежната ми душевност, последният ти дълъг пост изглежда като жалейка и самосъжаление.
Не си само ти ощетен, поне си борбен.
Дано всичко е наред с теб!
Тази мантра я споделям с новобранците, напомням на дъртаняните, а вече и началниците ми имат честта да я чуят, че са връстници на дъщеренцето.
Някои набори откровено се надяват, че за децата си "ще се оправим"!!!
Имат мъдростта да се справят с живота, а не поглеждат назад, да неговорим за метъра напред.
Всъщност, това е естественият път на нещата.
Както казва Шаманът над теб- ако всички са.....колелото ще се счупи.
Не си само ти ощетен, поне си борбен.
Дано всичко е наред с теб!
Тази мантра я споделям с новобранците, напомням на дъртаняните, а вече и началниците ми имат честта да я чуят, че са връстници на дъщеренцето.
Някои набори откровено се надяват, че за децата си "ще се оправим"!!!
Имат мъдростта да се справят с живота, а не поглеждат назад, да неговорим за метъра напред.
Всъщност, това е естественият път на нещата.
Както казва Шаманът над теб- ако всички са.....колелото ще се счупи.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт юли 26, 2022 1:32 pm, променено общо 1 път.
Кумчо Вълчо
- специалист
Браво на Прасчо, хитряга се оказа той. Нищо чудно, че чумичката го е пропуснала
Обзалагам се, че вовреме се е светнал, защо китайците масово заизкупуваха свинското месо и то поне година преди да ''активират'' въпросната африканска чума и съответно точно навреме е нарязал някъде из гюрлюка. Върви го търси..... И ето го сега, с решение под ръка на пореден проблем. Уверено припка по кривите на Самуелсън право към голямата промоция из моловете, а там....чудо! За всекиго по нещо, нещо на скандално-промоционална цена - пелети, мелети, LPG-та, CNG-та, LNG-та, тоци, кюмюри, всякакви асортименти на корем. Да го поздравиме прасчо:
Зарко - ''52 ле'а разходи''
Абе гъбаркате се вие, ама големият бъзик идва. Не е много време до 1-ви ноември.

Зарко - ''52 ле'а разходи''
Абе гъбаркате се вие, ама големият бъзик идва. Не е много време до 1-ви ноември.
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Еееех, винаги може да настъпиш лайно!!!
На кучетата им е вродено- я ще се отъркалят, я ще похапнат.
Разбирам защо природата им е отредила, но....Здраве да е, въпреки интелектуалните им способности!
На кучетата им е вродено- я ще се отъркалят, я ще похапнат.
Разбирам защо природата им е отредила, но....Здраве да е, въпреки интелектуалните им способности!
Кумчо Вълчо
- специалист
Как можели били да се оправят нещата - въпрос за два кинта? Напълно е възможно и никак - просто навлизаме в естествен етап, както сума други култури и цивилизации преди нас. Като във вица, където попитали Радио Ереван ...
[/quote]
Със сопи. В краен случай с големи сопи, че нежните революции доказано не дават резултати. Тъкмо обратното, проверено и доказано е вече. За съжаление. Между другото, покрай вица се сетих, че по едно време много ми беше харесала арменската демокрация назад във времето, мисля че през 1999г. беше.
[/quote]
Със сопи. В краен случай с големи сопи, че нежните революции доказано не дават резултати. Тъкмо обратното, проверено и доказано е вече. За съжаление. Между другото, покрай вица се сетих, че по едно време много ми беше харесала арменската демокрация назад във времето, мисля че през 1999г. беше.
Кумчо Вълчо
- специалист
Андри тъдява ли си?
oberst
- специалист
вт юли 26, 2022 1:48 pmКумчо Вълчо написа: Със сопи. В краен случай с големи сопи, че нежните революции доказано не дават резултати. Тъкмо обратното, проверено и доказано е вече. За съжаление. Между другото, покрай вица се сетих, че по едно време много ми беше харесала арменската демокрация назад във времето, мисля че през 1999г. беше.Сопите са умряла работа. Франсетата са приели присърце трактата на хуманиста д-р Гилотен срещу корупцията, пиянството и жестокостта на палачите, та са измислили промишлено приспособление, което да дава криво-ляво стандартизиран резултат - предвестник на ISO стандартите. И в крайна сметка кво? Пак свинщини и накрая "оти ручахме жабетата". Холандците пък и те - през 17-ти век си изяли ритуално министър председателя и... брат му - кулинарна форма на протест, един вид. И пак кой знае какво не се е поправило. Тези неща нямат голям възпиращ ефект, щото е пълно с грандомани без самооценка, които си мислят, че на тях ще им се размине и то наистина почти винаги се разминава. Назрее ли работата и настане ли революционна обстановка, значи "общественият договор" е окончателно нарушен и всичко трябва да се рути до основи, пък после - "арабска пролет". Виж ги онези след като грабнаха не сопи, ами ДШКта, РПГта и подобни и кво стана? Само провалени държави накрая.
Под арменска демокрация имаш предвид онзи с автомата в парламента ли? След онази случка на няколко пъти съм ходил в Ереван и е такава умряла работа, че файда не е имало никаква - за мястото на всеки гръмнат чака опашка от нови 100 мераклии.
Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература