• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
bogomilZ написа:
ribnikolaevi написа:
Да, и тя е вградена. Защо, това на какво влияе?
За плота съм съгласен, не си струва да окепазя нещата заради едно малко парченце.
ще трябва да съобразиш фугата между микровълновата и фурната и микровълновата и горната вратичка на надстройката, защото там имаш два хоризонтални канта - на долен шкаф и на надстройката
Ахаа, наистина бях пропуснал този момент, благодаря, че ми обърна внимание!
bogomilZ - специалист
ribnikolaevi написа:
bogomilZ написа:
ribnikolaevi написа:
Да, и тя е вградена. Защо, това на какво влияе?
За плота съм съгласен, не си струва да окепазя нещата заради едно малко парченце.
ще трябва да съобразиш фугата между микровълновата и фурната и микровълновата и горната вратичка на надстройката, защото там имаш два хоризонтални канта - на долен шкаф и на надстройката
Ахаа, наистина бях пропуснал този момент, благодаря, че ми обърна внимание!
обясни ми каква е идеята на полузакрития кант вдясно на фурната и микровълновата - кое го налага
ribnikolaevi - майстор
Всъщност не съм преработил проекта за отделни шкафове. Понеже си правих гардероб в детската, и мислих така да направя и куФнята. И тъй като е само една страница, канта става полупокрит. Ако са две, ще си се покрие.
Притеснява ме при това разделяне на отделни шкафове дали ще мога да изравня добре челата. Или това не е проблем и е лесно?
bogomilZ - специалист
ribnikolaevi написа:
Всъщност не съм преработил проекта за отделни шкафове. Понеже си правих гардероб в детската, и мислих така да направя и куФнята. И тъй като е само една страница, канта става полупокрит. Ако са две, ще си се покрие.
Притеснява ме при това разделяне на отделни шкафове дали ще мога да изравня добре челата. Или това не е проблем и е лесно?
с отделни шкафове даже и е по -лесно - в твоя случая отделен шкаф под котлоните даже е задължителен . По-добре първо преработи чертежа да видим дали ще лъсне друго нещо - то при монтажа със сигурност ще има нещо но ако можем да го хванем още на хартията - че като рязнат с циркуляра -дългото става късо но късото става с ново - хахахх (момента е изпитан многократно)
ribnikolaevi - майстор
bogomilZ написа:
с отделни шкафове даже и е по -лесно - в твоя случая отделен шкаф под котлоните даже е задължителен . По-добре първо преработи чертежа да видим дали ще лъсне друго нещо - то при монтажа със сигурност ще има нещо но ако можем да го хванем още на хартията - че като рязнат с циркуляра -дългото става късо но късото става с ново - хахахх (момента е изпитан многократно)
Благодарско, точно затова и питам тук. На компа лесно се променя проекта, но като дойде разкроя ако има грешка (бях объкал едни кантове, както и един елемент с 2 мм) после си е по-тегаво да се оправи грешката.
miliad - майстор
shadowman, извинявай. Вчера съм чел по диагонал.

Ето една бърза скица на елементите според мен.

Прикачен файл

Схема модули.jpg
Схема модули.jpg (45.94 KиБ) Видяна 3058 пъти
ribnikolaevi - майстор
ОК, благодаря!
Със свързващи болтове ли да хвана шкафовете един към друг?
И как да заахвана шкафа над котлона, този с абсорбатора, към стената? Там най-много ме притеснява нивелацията, че дупките в бетона понякога мърдат...
П.п.: Сега виждам, че при това разделяне се губи един модул от плота, този под коритото на мивката. Отделен ли да го направя, или да е част от целия плот (не е толкова тежък, струва ми се)?
И БЛАГОДАРЯ е наистина голямо, че си направил схемата на разделянето.
miliad - майстор
Нищо не се губи. За теб съдомиялната е шкаф, а за мен -дупка в редицата. Тук за нея трябва да предвидиш начин да фиксираш крайната страница към шкафа с мивка и чекмеджета и да закачиш лицевия панел за тях.Бленди, минификс, рафикс, ъглови планки, винтове каквото ти е по силите.
За свързване-свързващи болтове. За окачване на шкафа ето:http://www.rosi.bg/agal-za-sksh-550.html , бързо, евтино, с възможност за реглаж. От 4бр до 44бр може да сложиш в шкафа, ако се притесняваш да не падне.

П.С.
Имай предвид че в схемата съм заложил като идея високия лицев панел да ти застане на открит кант до горния шкаф, в смисъл от дневната да виждаш само една гладка плоскост без стърчаща врата отпред.По този начин се улеснява сглобяването на шкафа, ползваш винтове, а панела ги скрива.
Страницата до миялната припокрива гет. плот и лицевите панели-затова е 62 см широка.
От дневната ще се вижда нейния кант- може да я предвидиш по дебела-25мм или 36мм.
ribnikolaevi - майстор
miliad написа:
За теб съдомиялната е шкаф, а за мен -дупка в редицата.
Да, това го пропуснах :ops:
miliad написа:
За окачване на шкафа ето:http://www.rosi.bg/agal-za-sksh-550.html , бързо, евтино, с възможност за реглаж.
Това не ми беше попадало в полезрението, благодаря.
Едит: Ама това през фазера ли се хваща, май си трябва и планка все пак :? ?
miliad написа:
Имай предвид че в схемата съм заложил като идея високия лицев панел да ти застане на открит кант до горния шкаф, в смисъл от дневната да виждаш само една гладка плоскост без стърчаща врата отпред.По този начин се улеснява сглобяването на шкафа, ползваш винтове, а панела ги скрива.
Не разбрах защо се улеснява сглобяването на шкафа, кой панел ги крие. Иначе и аз съм се заканил яко винтове да вкарам, да не си играя като в детската с минификсове и дибли. Между другото, греша ли, или диблите поемат срязването, а винтовете държат елементите да не се "разглобят", да има изобщо срязване. Май греша, като гледам си ги хващате с винтове, явно си държат и така.

miliad написа:
Страницата до миялната припокрива гет. плот и лицевите панели-затова е 62 см широка.
От дневната ще се вижда нейния кант- може да я предвидиш по дебела-25мм или 36мм.
Това е добро подсещане, мислех си го по едно време и бях изключил. Добре, че ме подсети.
:prost:
miliad - майстор
Едит: Ама това през фазера ли се хваща, май си трябва и планка все пак :? ?
През фазера директно-като го видиш на живо ще разбереш.

За панела да обясня пак: сглобяваш шкафа с винтове или конфирмати/по добре/. По принцип шкафа е краен със страница обърната към дневната, би трябвало от естетична гледна точка да не се виждат главите на винтовете. За това панела го предвиждам като отделен елемент. След като монтираш шкафа за стената, допираш панела до страницата на шкафа и ги фиксираш заедно с винтове през вътрешноста на шкафа.
Капиш.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: