• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gizdo - специалист
filmatoplo написа:
:) Като стане , ще снимам -котела ще е снабден с 4пътен вентил ,задвижка,контролерче :wink: , радиатори алуминий , херц вентили и термоглави. :wink:
Колко квадрата ще се отопляват с тази система? Пиши после какъв е разхода.
Вижте тази горелка:http://www.youtube.com/watch?v=rbr_Hbhe ... re=related
Тя е на полска фирма. Тука е описанието http://www.kostrzewa.com.pl/en/description-4916.html Цените са около 1600 лв за 16 кВ и 2100 лв за 24 кВ. За нея не съм питал колко е доставката. Както се вижда от видеото има малък допълнителен шнек който решава всички проблеми със задръстванията (ама не по софийските улици :-D ). То аз си взех вече петте пари от горелките :vom: , ама тази си я бива и като цена и като изпълнение =D> . Предлагат и доста интересни котли, коментирал съм в темата за пелетен котел. Бих сложил линк ама не ми е ясно как. :?
vlado_sm - специалист
Здравейте.Монтирах си горелка IVG S40 тези дни, но с тези ветрове днес тока премигва поне 20 пъти и установих , че при подобен проблем горелката започва цикъла на работа от начало.Тоест след мигането се започват едни 10 минути на продухване за почистване на системата и стартиране на нов работен режим.Мисля си , че ще мога да избегна това с поставянето на ЮПС и от тук идва и въпросът ми към вас.Според спецификациите на горелката консумираната ел.мощност е в режим "старт" 0.396 кВТ и в "работен режим" средно под 0.08 кВт.Имам ЮПС Intiel , чийто изходна мощтност е 150 Вт(до сега го ползвах за помпите, но вече не е нужен за тази цел).Въпросът ми е дали този ЮПС ще е достатъчен за да ми обира токовите удари(т.нар от мен премигвания на тока), за да не се нарушава работният режим?Моля дайте вашето експертно мение.Благодаря предварително.
filmatoplo - майстор
Интиелския юпиес сработва бавно 2-3 секунди , това не знам дали ще ти свърши работа :? .
LazarGanev - "Велик майстор"
Най-вероятно няма да стане, защото електрониката на горелката се шашка от ЮПС-а
naskov - майстор
Едно време на телевизорите се слагаше стабилизатор на напрежение. Май такова ти трябва.
VLADO66 - майстор
www.stbbg.com/?page_id=21&record_id=8432-само че не казваш шашкането на тока за колко време е.Стабилизатора също може да шашка горелката защото не знам каква синусоида изкарва.А автотрансформатор :?
vlado_sm - специалист
Ами аз затова го нарекох "мигане"-буквално тока спира за секунда,две, понякога и по-малко.Това при нас в Смолян си е редовно явление.Денс само го направи поне 15 -20 пъти.Ако завали навън, пък недайси и да духа вятър-веднага ще се получат такива ефекти.Освен да сваля ЮПС-а от слънчевите батерии-и без това зимата не го ползвам.Ще го проверя утре какъв модел беше и какви са му параметрите макар , че е преработвам да работи с акумулатор за кола и сигурно са променени.Щом интиелския реагира след 2-3 секунди значи няма да може да свърши нужната работа.Този, който съм сложил на компютъра се справя добре-не позволява да изгасне или да забие колкото и малък да е интервала на спирането.Иначе имам и стабилизатор от стария Електрон-освен да го сложа и него ама ще стане страшна система :)
VLADO66 - майстор
Пробвай със стабилизатора,май беше до 500W.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: