• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
marmoz - специалист
ivanvasilev1970 написа:
ак определяте точно 45 градуса?4-те ъгълчета на плчоките трябва да ги отрежа според рамката на сифона + 2мм фуга. Някаква тънкост да споделите?
Има 2 начина на редене :) Успоредно на стените и 45 градуса спрямо стените ,отам се определя наклона на замазката ,ако е равна може да си го превърташ до последният момент как ще редиш :)
Кръглият сифон ..... с флекса,метален диск за камък 4 края на 4 плочки + дебелината на фугата м/у плочките,аз по принцип предпочитам квадратните :) там е на прав срез :)
VLADO66 написа:
Нареди ги на сухо да видиш как ще дойдат
+1 за 1ва баня ще ти е по лесно :)
jekasus - майстор
Той ще има декоративна решетка.
viewtopic.php?f=4&t=9359 тук всичко е казано.
marmoz - специалист
Хубав и полезен топик,а има и бонус снимки,само с думи винаги се получават двусмислици :)
ivanvasilev1970 - специалист
jekasus написа:
Той ще има декоративна решетка.
viewtopic.php?f=4&t=9359 тук всичко е казано.
OK. ще действам по статията на SHL.
За пода ще ползвам Ceresit CM16.
GROHE Bs - специалист
Моят съвет е да си вземеш шкаф-мивка че иначе с конзола зор ще видиш.Изводите на мивката са злобно разкрачени..
GROHE Bs написа:
Моят съвет е да си вземеш шкаф-мивка че иначе с конзола зор ще видиш.Изводите на мивката са злобно разкрачени..
МИвката е купена (без шкаф).
Това разкрачване толкова много ли злобее?
Прикачен файл:
izwodi.JPG
izwodi.JPG (54.85 KиБ) Видяна 17536 пъти
Ето до къде стигнах с пода:
Прикачен файл:
pod1.JPG
pod1.JPG (103.37 KиБ) Видяна 17536 пъти
Прикачен файл:
pod2.JPG
pod2.JPG (72.87 KиБ) Видяна 17536 пъти

Имам един въпрос за вратата.
Прикачен файл:
wrata.JPG
wrata.JPG (75.81 KиБ) Видяна 17536 пъти
Мисля като свърша с пода да направя обръщането на вратата.
Момчето ,което дойде на оглед от фирмата за врати ми каза. че мога първо да направя обръщането с плочки и после те могат да сложат вратата ВЪРХУ плочките.
Дебелината на касата била 4,5 см така че задния края на плочките не било необхдимо да стига докрай. Нито пък да имат естетически вид, защото ще бъдат скрити под касата. Но пък от друга страна съм виждал други врати, където май първо се слага вратата и после се прави обръщането. Така плочките стигат точно до касата на вртата... не знам кой вариант е по добър.Дайте ми съвет.
VLADO66 - майстор
Първо касата и след това плочките смятам че е по-удачния вариант.
miliad - майстор
Вероятно касата му е с декоративен перваз от страни, ма това трябваше да ти го каже/или пък ти не си слушал добре/. В този случай вратата се слага на готови стени, ама те трябва да са добре отвесирани и ако има декоративен фриз, който надстърча пред плочките е добре да се сложи впоследствие.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: