Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Става за дърва, но трябва да се доокомплектова най-малко със скара, а може и с клапа за въздуха и котелен термостат - тези трите неща са опция
filmatoplo - майстор
Ако не ви е срам горете в него дърва , котлето е нежно и трябва да се къта , избирайте го само за пелети за сега .
LazarGanev - "Велик майстор"
Що, няма проблеми! Ламарината е 5мм и пък и хората си играха толкова време да го правят универсален, а не само пелетен. Все пак дървата с резервно гориво, а не основно и според мен една решетка за 500лв е достатъчна за да може човек да изгори някое дърво от градината, някой палет, сандък и всеки подходящ отпадък. Все пак обаче ако се спестят пари от въздушна клапа и котелен термостат трябва да се внимава да не заври - зависи каква мощност са радиаторите и т.н.
filmatoplo - майстор
:) Точно така -продукта си е много хубав , ама като знам в какви ръце може да попадне , и с какво гориво може да го подкарат като се каже твърдо гориво :wink: , след това като се започне с един режим 50 градуса -не ми се мисли на какво ще заприлича .Абе ревнувам си за това котле :wink: , видях какво стана с един котел Бисолид Савер Ц след като собственика му реши да си изгори остатъка от дърва , дъски и др строителни , та махна за момент пелетната горелка настрани , ами котела от часовник стана едно нищо -стана един пушлек :evil: .Кътайте си Грейко само с горелка и това е , поне в сегашния му модел , когато излезе за дърва с по голям бункер , скара и термостат -тогава може , но задължително свързване с термовентил и добър комин по предписания :wink: .Искам да ме разберете правилно -сегашния продукт трябва да се ползва по предназначение , и това е само с пелетна горелка .
syncho - майстор
Ако смятате един котел само за топлообменник на горелката за пелети, то сте изключително заблудени какво точно представлява пелетен котел!

В котела трябва да има освен място където да изгарят пелетите и още куп други неща, за да се осигури правилната работа на съоръжението като цяло. За това имат различни наименования - едното е горелка, а другото котел, а третото пелетен котел.
filmatoplo - майстор
За сега котела се ползва само като топлообменник на горелката , няма контрол по изгорели газове и други самопочистващи устройства , но предполагам ще се включват допълнително .
rosso666 - специалист
Колеги като гледам котлите KOSTRZEWA горенето на дърва се контролира посредством вентилатора на пелетната горелка:http://www.youtube.com/watch?v=uj7PACWVe68 .Бъркам ли се или е така,контролера на горелката следи и горенето на дърва посредством различните датчици.Дали тази технология може да я приложим и на нашите котли с присадени горелки?
filmatoplo - майстор
Костревата си има различни режими които се избират зависимост от горивото :wink: , и ламбда сонда следи газовете , след това регулира въздуха , за дърва друго не може :wink: .
rosso666 - специалист
абе колеги защо няма из нета описание за новия котел на грейко.Дори и в техня сайт няма нищо за котела
essenov - специалист
А ако сравняваме 25 ватовите комплекти на Грейкото и DAKON ERA IV генерация, какви са плюсовете и минусите? Гледам на Ерато GP горелката има и механично почистване и 5 профила за модулацията. А ме блазни и сертификацията по Reecl. Някакви проблеми със сервизите?

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: