Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
От къде вади тия Нютони без четки ?

Динамометричният ключ е до 250 нютона = 25 кг.
iivanov - майстор
Ми то хубаво тия нютони , ама колко пъти ви трябват в домашни условия? Аз , честно казано, никога не ми се е налагало да използвам пълната "хала" на моята , забележете , дрелка.
pachosz - специалист
stan73 написа:
...Файн, 18волта, 90 нютона с безчетков мотор..)
Нормално. 90 ама те са на доста по-малко обороти от 400 примерно. Ako говориш за 18 QX модела, той пък е съвсем друга бира, не е винтоверт :wink:
nanobanano - специалист
iivanov написа:
prascho написа:
А пък според мен един винтоверт в една къща е напълно достатъчно.
'Га почниш с винтоверта си бъркаш джибрите , ила ми са убади. :partyman:
Дядо ми си бърка джибрите с бормашинка от 20 лв на грийн тулс,която е голяма колкото винтоверт :) На ръка няма сили да бърка и я ползва само за това...
dragozow - майстор
В 90% от случаите не ви е необходима тази сила на винтоверта, особено за вкъщи. Аз с моя сглобявам машини, много машини. За последните два месеца съм сглобил 30 мотофрези, 10 мотоблока, 30 моторни коси, 25 хидрофорни помпи. Ползвам го където има много на брой гайки и болтове за да не си губя времето. Изключително рядко ползвам последната степен, винтоверта е някакъв китайски Valex, каквито сме продавали преди години, май е 18 волта, но не е чудо невиждано. Споменавате мебели....повечето съвременни мебели нямат нужда от винтоверти, особено от много нютонметри с това рехаво пдч. Сега ако монтирате кухни професионално си трябва и то от хубавите машини, но за да сглобите секция или гардероб за вкъщи не е нужна силна машина.За да имате винтоверт на батерия трябва и да го ползвате, в противен случай батерията се скапва като я забравите без ток няколко месеца. Ако ще го ползвате от дъжд на вятър по-добре да е с кабел. Има машини които могат завият и винт в асфалт, но не са тези от Лидъл.
stan73 - майстор
fore написа:
От къде вади тия Нютони без четки ?

Динамометричният ключ е до 250 нютона = 25 кг.
Това, че двигателят е безчетков не го прави по-лош, дори напротив. Само управлението му е по-сложно, но с постиженията на съвременната електроника не е такъв проблем (то без тях и инверторни заваръчни апарати даже нямаше да има...)
stan73 - майстор
dragozow написа:
В 90% от случаите не ви е необходима тази сила на винтоверта, особено за вкъщи. Аз с моя сглобявам машини, много машини. За последните два месеца съм сглобил 30 мотофрези, 10 мотоблока, 30 моторни коси, 25 хидрофорни помпи. Ползвам го където има много на брой гайки и болтове за да не си губя времето. Изключително рядко ползвам последната степен, винтоверта е някакъв китайски Valex, каквито сме продавали преди години, май е 18 волта, но не е чудо невиждано. Споменавате мебели....повечето съвременни мебели нямат нужда от винтоверти, особено от много нютонметри с това рехаво пдч. Сега ако монтирате кухни професионално си трябва и то от хубавите машини, но за да сглобите секция или гардероб за вкъщи не е нужна силна машина.За да имате винтоверт на батерия трябва и да го ползвате, в противен случай батерията се скапва като я забравите без ток няколко месеца. Ако ще го ползвате от дъжд на вятър по-добре да е с кабел. Има машини които могат завият и винт в асфалт, но не са тези от Лидъл.
Определено си прав. Споменах го само като инфо за най-яката машина, която съм имал буквално "кефа" да видя и пипна (понеже стана на въпрос), не, че ми трябва, а и още по-малко не мога да си я позволя (а и ще е грехота даже да можех да я купя а на не се използва по -предназначение)... На мен ми е достатъчна и машинка с 20 нютона (за домашни ремонти (с пилотен отвор даже 5 или 6 х 100 се завива без проблем)).
П.П. Аз всъщност с брутално готиният Файн не съм работил и не знам дали бих могъл да го удържа (то не знам човек какви хроммолибденванадиеви китки трябва да има, за да го удържи де...), само му се радвах като малко дете, дет' се вика.
Последна промяна от stan73 на пон апр 06, 2015 8:31 pm, променено общо 1 път.
stan73 - майстор
pachosz написа:
stan73 написа:
...Файн, 18волта, 90 нютона с безчетков мотор..)
Нормално. 90 ама те са на доста по-малко обороти от 400 примерно. Ako говориш за 18 QX модела, той пък е съвсем друга бира, не е винтоверт :wink:
Пише, че 90-те нютона си ги постига точно на най-ниската предавка (400 оборота):
FEIN ASCM 18, technical details:
Motor - brushless
Gearbox - 4-speed
max. torque for hard screwdriving operation - approx.90 Nm
Speed, no load - 400 / 800 / 1 950 / 3 850 rpm
Max. torque - 90 Nm
Fastening - 10 x 400 mm
Capacity in wood - Ø50 mm
Capacity in steel - Ø13 mm
Weight with battery - 2,2 kg
(с 4 амперчасова батерия)
pachosz - специалист
Така е, на най-ниската са. Но тия 400 оборота са без товар :wink: Т.е. ако са необходими тези 90Н, оборотите ще паднат доста.
EDI - майстор
И аз съм съгласен.Най-жестокото нещо, което съм пипал е един винтоверт Ингерсол-ранд 18 волта, къса ръце, по каталог май беше над 100 Нютона, ама не е за нас, има си предназначение.А гайковерта беше над 450, страшилище.Не знам 22 воловете серия, как е, ама си представям. :prayer: 40-45 на мен ми стигат.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: