• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
сола 180 - специалист
Бате Плевенски ми то е проста сметка бре.За месец ми стига един варел-200л. купувам го по 0,20 или 0,30 лв за литър.Това е.
DELIK написа:
Herr, парното на ток ползвал ли си го или ЩЕ го ползваш.Ако си го ползвал би ли споделил мощност,сметки за ток? За комфорта е ясно :)
Тук и 3 мнения по-долу съм описал нещата. Все още не е било достатъчно студено за да имам по-ясна преценка. За октомври ще платя 100 лева ток, при 50 лв нормален разход, за ноември около 80-85 лева, но все пак този месец беше и по-малко студен.
filmatoplo - майстор
Бате Плевен , терморегулатора се казва -В 2000 и се поставя на тръбата външно на топлата на изхода на котела . Свързва се като се прекъсва фазата към помпата , на самия термостат се свързва на двете по леви болчета , крайното дясно болче остава свободно . Сложи го и ще видиш разликата -нагласи го на 50 гр .
bate_pleven - помощник
filmatoplo написа:
Бате Плевен , терморегулатора се казва -В 2000 и се поставя на тръбата външно на топлата на изхода на котела . Свързва се като се прекъсва фазата към помпата , на самия термостат се свързва на двете по леви болчета , крайното дясно болче остава свободно . Сложи го и ще видиш разликата -нагласи го на 50 гр .
Имали малко снимков материал?
cakev79 - специалист
Някой ще ми каже ли,каква е разликата в разхода на ел енергия на конвектора от духалката.Честно да си призная,не съм се ровил до сега,но гледам,че много хора ги ползват вече.От къде идва икономията,ако изобщо я има.
Bobivan - специалист
Ако обясниш какво разбираш под конвектор и какво под духалка-да! :lol: :lol: :lol:
joro39 - специалист
сола 180 написа:
Бате Плевенски ми то е проста сметка бре.За месец ми стига един варел-200л. купувам го по 0,20 или 0,30 лв за литър.Това е.
колега дай малко инфо за печката някаде четох масло плюс вода се получавало много добро изгаряне без черен дим
baikiro - специалист
Ето с това се отоплявам..!
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

апартамент 65 кв дограма PVC саниран външно 6 см ватре 4 см фибран + гипскартон
хол камина прити 10+4 отворена система /7 броиа кюнци. t на водата 55 градуса t/26 градуса в хола при -5 градуса от вън
спалния радиатор 140/60 t 22 градуса
кухня 120/60 t 24 градуса
бойлер дипломат с семпертина
дърва 7 кубика
изработка на системата аз..!
вечер разход 2 ракий трушия 2 чаши вино и пъстарма..!
vk - специалист
Бай Киро, много яко саниране - 6 см отвън + 4 см отвътре фибран+гипсокартон. Но не ти ли отнема от обема (квадратурата) на стаята ?
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: