• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 46
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Stefan2000 - специалист
И малко фрезоване.
Фасона за една от стаите.
Бавничко става на ръка, но това е.
Голямата фреза още не съм я закарал. А то няма да е и истинска фреза, а приспособена машина на "Рачо Ковача".

Прикачен файл

P1080010.JPG

Прикачен файл

P1080013.JPG
Stefan2000 - специалист
:evil: Ох, няма време,а трябва да се взима решение с какво да мажа дървото вътре. Тавани, врати, прозорци. Най-предстоящо тавани. Преди да съм ги наковал горе.
Изчел съм всичко за мазане на дърво, но като дойде ред да взема решение, блокирах.
Лакове на водна основа. Добре, но дървото ги пие, та знае ли се, особенно първите ръце. Ще отиде сума ти пара.
Срам не срам, правя си сметката.
Безир. При наличието на съвременните технологични покрития, го отричат. А и го ментосват.
Разните там лазурни лакове. Нещо което хем да е на поносима цена, хем да свърши работата. Разреден яхт или паркетен лак?
А някакви масла? Паркетин на таван :?
Ефекта който търся е мат, до сатен. Просто колкото да покрия с нещо дървото.
Предварително ще байцвам. Таваните в по-светло, дограмите по-тъмно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Малей как ти се получава! Браво! Мислено, правено, чувствано! Много радва къщата! Браво!!!
EDI - майстор
Ползвай цветен лак на водна основа, но разреди с вода 10-20% първата ръка и около 5% втората.Ползвай лак ДУФА, ако си забелязал, аз от доста години си го ползвам за всичко. :-D Кутията е 12-13 лева.С разреждането спокойно ще докараш 20 квадрата на кутия.Лака не е гланц, не е и чист мат, нещо средно, повече към мат клони.Веднъж лакирано, следващите десетилетия няма да имаш грижи.Безира добре, ама истински ленен трудно се намира.Напоследък масово го мешат със синтетика.Лазурен български също става, те поне са евтини 5-6 лева кутията се намират.От маслата, като евтино и хубаво мога да ти препоръчам австрийските АЛПИНА, ПРАКТИС ги продават имат и електронен магазин.Кутията идва 10 лева.Може да се разнася с четка и не изисква после претриване с бала или парцал.Другите масла скъпи идват.
ivouz - специалист
Стефане има един мат ,безцветен на Сократес, Мови Пур май беше Пробвай с 1-2 кутии и виж какъв разход ще ти даде.Казваш че са байцвани вече в цвят?
Stefan2000 - специалист
Все още не са байцвани, но потъмняване в цвят трябва да има.
Брат ми ползваше Сократес и много попиваше. Иначе е добър.
Ще проверя за Дуфа и Австрийското от Практис.
До 2 дни трябва да съм го решил.
ivouz - специалист
Пробвай с разреждане първата ръка както казва Еди !Аз съм пробвал на втората вече не пие!
Може и в байца да сложиш малко разреден лак!
EDI - майстор
Стефане, ето го маслото, ако решиш да ползваш - http://praktis.bg/bg/Maslo-za-darvo/743/group_sub/ .Седи средно гъсто, малко като гел, но е благодатно за разнасяне, не се получават черти от четката и има много добра покривна способност с малко количество масло.Матово е и не създава повърхностен слой - пропива много добре, дървото седи естествено.
ivouz - специалист
Аз поръчвам две кутии!А колко време съхне?
EDI - майстор
Малко по-бавно съхне в сравнение с лак.Върху дъб пълното изсъхване по мое виждане е около 15-16 часа, но това зимата - правих една поставка за вино от дъб и я ударих с това масло 2 ръце.Сега ще е по-бързо съхненето.По принцип му дават да не мокрее след 1-2 часа и да е сухо след около 12 часа.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 46

Тема "Реплика на стара Балканска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: