Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tachman - специалист
пон окт 26, 2020 4:35 pmbibobore написа:
При мен и при трите паления досега при процеса "запалване", точно когато с
Най-вероятно изпуска от ревизията на вентилатора, там уплътнението не е 1-во качество!
slaviyakov - специалист
пон окт 26, 2020 6:26 pmtachman написа:
пон окт 26, 2020 4:35 pmbibobore написа:
При мен и при трите паления досега при процеса "запалване", точно когато с
Най-вероятно изпуска от ревизията на вентилатора, там уплътнението не е 1-во качество!
+1 и от мен за ревизията на вентилатора. Имах същия проблем и се наложи да махнах въженото уплътнение. Намазах с термо силикон и вече не ми пуши от там
Антон С. - специалист
пон окт 26, 2020 4:24 pmfilmatoplo написа:
Когато се пали още нова -обгаря боя,вата.След това не се усеща мирис.
А бе намирисва си да ти кажа - усетих го отново при първите паления за сезона, ама се свиква. Не е болка за умиране и не пуши, което е по-важното.
Mcl - специалист
пон окт 26, 2020 4:13 pmTrafo написа:
Здравейте,
Включвате ли си и допълнителните коминни вентилатори?Фабрично на всички степени доп.вент. е на 0 , но ми понамирисва на пушек и не мога да хвана от къде е?Срув ами се, че донякъде изпуска от капака на димогарните тръби, стегнах го добре, даже залепих краищата с алуминиево тиксо, но пак има мирис.
Аз го ползвам но само на поддържане, защото тогава ми цапа стъклото.
pi6ligara - специалист
Здравейте, след като камината изгасне ми прави впечатление, че в кошница остава малко шлака и пепел,иначе горенето си е добре само при гасенето зацапва стъклото. Междинното почистване фабрично беше 15 сек. на всеки 90 мин., увеличих го на 20 сек. на всеки 60 мин. Довечера като я запаля ще видя как е, но реших да попитам далли съм на прав път? :)
Mcl - специалист
вт окт 27, 2020 9:18 ampi6ligara написа:
Здравейте, след като камината изгасне ми прави впечатление, че в кошница остава малко шлака и пепел,иначе горенето си е добре само при гасенето зацапва стъклото. Междинното почистване фабрично беше 15 сек. на всеки 90 мин., увеличих го на 20 сек. на всеки 60 мин. Довечера като я запаля ще видя как е, но реших да попитам далли съм на прав път? :)
Пусни допълнително вентилатор и няма да зацапва стъклото.
slaviyakov - специалист
На кое викате допълнителен вентилатор че нещо не можах да ви разбера?
LazarGanev - "Велик майстор"
Контролерът може да управлява и втори вентилатор... :)
pi6ligara - специалист
вт окт 27, 2020 9:54 pmMcl написа:
вт окт 27, 2020 9:18 ampi6ligara написа:
Пусни допълнително вентилатор и няма да зацапва стъклото.
Не ми е чак такъв проблем, че да инвестирам в допълнителен вентилатор. По принцип търсих някъде настройка за Гасене, че да увелича там времето на вентилатора но не намерих, за това реших да бутна вентилатора на Междинното чистене, общо взето пробвам на слуки.
Антон С. - специалист
вт окт 27, 2020 10:23 pmLazarGanev написа:
Контролерът може да управлява и втори вентилатор... :)
Това е прекрасно :) Къде му е мястото баш майсторе? Винаги съм се чудил, оти управлението има тая функция, при положение, че допълнителен вентилатор нема 8-[ ... И аз искам да го използвам, ама незнам как...

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: