Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
Имам въпрос. Към момента в самия комин имам две розетки. Едната е новата на ф80 и старата останала от печката на дърва. Ако сложа тази клапа на старата розетка, която сега е затворена ще постигна ли желания ефект? Идеята е да не пипам и преправям новите кюнци поставени преди седмица
пет окт 30, 2020 1:15 pmbibobore написа:
Имам въпрос. Към момента в самия комин имам две розетки. Едната е новата на ф80 и старата останала от печката на дърва. Ако сложа тази клапа на старата розетка, която сега е затворена ще постигна ли желания ефект? Идеята е да не пипам и преправям новите кюнци поставени преди седмица
Да, но не чете ли кво писах, кво питах?!
Не гледа ли как съм правил експериментите, преди да монтиран?
А монтажа видя ли?
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет окт 30, 2020 1:25 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
Ефект ще има, но при голяма тяга на комина ще изхвърляш голямо количество топъл въздух в атмосферата. Все едно ще стоиш на отворен прозорец, защото все пак в помещението трябва да постъпва освен въздух за горене и въздух, който ще заминава в клапата.
Ако няма от къде да осигуриш студен въздух да преминава в клапата по добре си купи една ръчна шибърна заслонка за 10-20 лв, която ти предлагат.
Шопе, това са глупости.
Не разбирам, след годините четене, защо дърти сабаки остават на едно равнище.
bibobore - специалист
Камината се намира в кухня, която седи с отворена врата към коридора. Това е свежия въздух. Единствения начин е да се монтира тази клапа е на камината или розетката, нали така? Ако е така и в двата случая губя топъл въздух от стаята в която нямам радиатор и разчитам само на топлина от каминката. Давайте идеи. Къде ще бъде най-добре да я поставя?
Изгледах внимателно видеото и ми се струва, че ако сложа такова нещо в стаята нещата ще станат доста зле. По-добре да намаля вентилаторите и така. Стъклото така или иначе го чистя всеки ден.
А монтажа в подпокривното видя ли?
bibobore - специалист
Това е блок. Комина започва от мен и нагоре. Над осмия етаж е плоча. Нямам такова удобство.
шоп - майстор
пет окт 30, 2020 1:35 pmbibobore написа:
и ми се струва, че ако сложа такова нещо в стаята нещата ще станат доста зле.
Правилно мислиш!
Такива клапи не се монтират в отопляемо помещение.
Вместо да даваш 150 лв си вземи една неръждаема ръчна клапа за 25-30лв и си свиркай:-)

Прикачен файл

thumb6_ruchna_klapa_dimootwod.png
filmatoplo - майстор
:? Аз още мисля за хубавата клапа ,няма ли начин тя да бъде на близка външна стена било на тераса и с къса тръба да се включи в комина .
N_Nikolov - напреднал
Грейковци, някой може ли да ми предложи клипче как трябва да изглежда пламъка в пелетна камина? Инсталатора ми пусна камината юни и каза "работи супер" за всичките 15 минути в които работи. Даже не искаше да изчака да я види как минава през всичките степени на работа. От вчера почнах да я паля пробно да я настройвам и на Р3 и Р2 пламъка влиза чак в димогарните тръби, което ми се струва неправилно и почнах да я глася според препоръките от форума. Иска ми се са видя нещо нагледно, но не мога да намеря сполучливо видео в нета.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: