• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Напишете въпрос свързан със санирането.
volverine - специалист
Благодаря за бързите отговори :)
Последно въпросче, какъв да е стиропора за вътрешната ТИ, някакви препоръки, марка, дебелина и тем подобни неща..?
damian_7 - специалист
Аз също имах намерение да слагам стиропор, но ми препоръчаха фибран. Ако не се лъжа 2 см от него се равнявали на 5 см стиропор. Така че ако те интересува потърси информация за фибран и сам можеш да решиш какво да сложиш. :? :wink:
EDI - майстор
Е, това последното , което са ти казали е върха на глупостта.Коефициента на топлопреминаване е практически един и същ и на двата материала.Сантиметър от единия има същия ефект като сантиметър от другия.
volverine - специалист
Вижте на какво попаднах, може би го има отдавна но аз сега го забелязах. Та въпроса ми е дали вместо теракол и дюбели мога да го използвам това, за да си залепя EPS за вътрешната ТИ?
http://www.master.bg/download/MasterCol_BG.pdf

П.П. Колега damian_7 извинявай че ползвам твоята тема за конкретните ми въпроси.
Последна промяна от volverine на пон окт 27, 2008 7:06 pm, променено общо 2 пъти.
8180 - майстор
Счита се, че XPS-а е малко по-добър от EPS като топлоизолация.
Примерно 4 вместо 5см.(което обаче си е 20%), но има множество разновидности и производители, поради което трябва да се сравняват конкретни продукти и най-добре данни от етикетите или сертификатите.
Паропропускливостта на двата е доста различна, но отделни видове се доближават също.
damian_7 - специалист
Аз все пак съм само любител на тема топлоизолация и се доверявам на по - знаещите и разбиращите от мен. Така че нямам претенции да давам мнение коя е по - или пък най - добра за дадения случай.
Към volverine, няма проблеми да пишеш по твоят проблем. Нали затова се събираме на това място, за да се помогне на когото може и с каквото може. Аз също затова се включих и използвах знанията на включилите се с отговори (за което им благодаря) доколкото позволяваше ситуацията при мен.
BaiGrozdan - специалист
това лято и аз направих изолация отвътре на две стаи с външни стени с фибран 2 см.фибрана го налепих и шпакловах с терафлекс /обикновен/.засега няма конденз, ама до напролет ще си проличи предполагам.
damian_7 - специалист
При мен една сутрин до момента имах конденз на прозореца, но това беше докато съхнеше шпаковката по стените, която бях правил на фибрана. :thumbs: Иначе си живеем в тази стая, досега нещата са си наред. Но явно когато застуди ще се види резултата. :cool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Вътрешна изолация с фибран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: