Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Time2Burn - специалист
Всичко е наред, само дето столчето не стои странично а трябва да е напред, и не мисля че е необходимо да монтираш и двете глави на поялника. Първо се научи да работиш само с Ф20 да речем. И си купи тръби на EKOPLASTIK WAVIN, те доста тудно се смачкват при заварка, дори и от непрофесионалист. Грее се на 250 градуса около 7 секунди след окончателното влизане на фитингите в главата (при Ф20) и като спояваш не натискай повече от необходимото. Да влезне до мястото което е нагрято. И недей да въртиш по време на вкарването на фитингите един в друг.
vidrata - специален-специалист
Ех Асинка все ще намериш как да се измъкнеш.Как коляното или тетката ти се вижда "продълговато".
Иначе съм съгласен с последния пост на Елби инж и т.н.
asinka - специалист
Time2Burn написа:
............. не може (според мен) който си реши сам да си прави водопровода. По този начин, ние - майсторите ще умрем от глад. А и тези бръщолевици какво общо имат с темата ????
Ако на мен и на такива като мен чакат майсторите...умрели са от глад!
И преди съм го казвала-не, мерси -децата препочитаме да си ги правим сами :lol: :lol: :lol:
Vidrata, много съм хлъзгава, нали :)
$64EN - специалист
да обобщим
като искаш да споиш 2 части :
1. изчистваш от прах , вода , мазни и секви щуротии с парцал.

Изображение

2. като начало си бележеш с молив до къде да вкараш тръбата , за да не се получи ефекта като на снимките по-нагоре.както колегата беше споменал 1,5 см.

Изображение

Изображение

3.вкарваш и двете части едновременно и ги притискаш , като т/ва да се приложи повече натиск не както е по-лесно в/у тръбата , а в/у другата част (коляно и тн....)

Изображение

4.относно броенето . моят поялник е на 270 градуса и броя до 10 , ама отзад на пред :)

Изображение

5.винаги режи по-дълга тръба отколкото ти трябва . с няколко санта и след като я споиш на първото место тогава я режеш на второто

Изображение

6. слагай изолация на тръбата !

Изображение

7. може да си бележиш и как се пада да са завъртяни една спрямо друга

Изображение

8. ако има мивка и неща за дупчене е добре да провериш как ще дойдат за да не спукаш после някоя тръба при пробиването

Изображение

9.хубавата спойка изглежда ето тъка отвътре

Изображение

Изображение

т/ва да се вижда вътрешният диаметър на тръбата , ако си маняк може веднага след като ги изкараш от поялника и веднага ги слепиш , с молив или каквото имаш да минеш отвътре и да пресоваш всеоще меката спойка
ето като на тази снимка

Изображение

Изображение

10.след като направиш и последната спойка оставяш да изтинат тръбичките сами 1-2-3 часа и след това си готов. ако спазваш тези правила няма нужда дори и да пробваш системата. гаранция че е перфектна :) , но за твое успокоение си я тествай

след тва слагаш изолацията навсякъде

Изображение

после се заслушваш как сте стената те зове - "шприц миа" и веднага я шприцваш с тираколчи :-D

Изображение

и след това измазваш грубо
Изображение

забравих да кажа , че т/ва да сложиш тапи зада не се пълнят преходите с киреч.

като дръпне финно издърпваш

Изображение

друго важно нещо е правенето на сметка кави части ще ти трябват . правиш по-точна сметка само на преходите . на другите частни не толкова точна , защото винаги т/ва да имаш повече части от необходимото.
май тва е за са . ако има нещо питай :)
$64EN Добър пост много добре си описал нещата ,ама правиш страшни плетеници и много се разпрастираш из пеизажа.Прави всичко по прибрано така шанса после да се пробие някоя тръба е по-малък.Щот не е само мивката има и аксесоари след това и ако решат да ги хващат с дюбели а не лепене ще стане беля и ще те викат пак теб.

Асинка ти си като пастърва на бързей :lol: :lol: :lol:
$64EN - специалист
освен мене няма кой друг да слага аксесоари по мойте обекти :), а аз знам къде какво слагам, дори и да не знам правя яко снимки :-D
Малеееее тая тема я сбъркахме отвсякъде, човека щеше да кърти банята ама ни не та не ,как се лепи ППР и това си знаем :lol:
$64EN - специалист
:lol: междодругото аз тази мазилка под лепилото за плочки не бих я оставил . сичко долу :supz: и на ново
Баце не да се ям ама един подобен майстор миналото лято на Златните проби на 10 места тръби които сам е поставял.като има хаос в поставянето на тръбите се получават грешки.Оня лудна като дойдоха фаянсаджиите и искаха по 10 лв на всяка свалена и после залепена плочка.Не знам той ли плати ремонта но си е риск.А само снимки не помагат трябва и да се мери което предполагам, че правиш.И все пак придържай се към някакъв стандарт дори и твой собствен. :)
asinka - специалист
$64EN,
Поздравления!Ясна, точна и нагледна статия!
Добре ще е някой от модераторите да я премести на място, в което по-лесно ще бъде намерена.

Тема "Лепене на плочки върху старо лепило ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: