Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
От сега съществуващата стена, до бъдещия таван ще има прозорци. Аз така разбрах.
Pooh - майстор
n_a написа:
От сега съществуващата стена, до бъдещия таван ще има прозорци. Аз така разбрах.
Мен ме вълнуваше по-скоро решението НАД тавана до покрива
Михаил Соколов - специалист
Pooh написа:
n_a написа:
Мен ме вълнуваше по-скоро решението НАД тавана до покрива
Ще се затвори с поцинкована ламарина.По подобен начин на гофрираната ламарина на покрива.От страни само че ще са прави листове няма да е гофрирана.
Matchless - специалист
До колкото разбирам насоката е да се намери най евтиният вариант без значение визуалният завършек.Тогава вземаш един дебел черем наилон,опъваш го на винкелите и пролуките и застъпванията ги третираш с ц-200 или силикон,по средата завинтваш една дъска или винкел напречно на консткцията и на нея окачаш лампите.Преди да затвориш стенитедо горе се качваш на тавана и полагаш минерална вата върху найлона.Ако вземеш дозтатъчно дебел найлон и го опънеш и закрепиш добре(има си чалъми) няма да имаш проблеми,няма и да висне,ватата е лека.Апък ако се скъса някъде просто слагаш нов найлон върху стария(той поне е по твоя вкус-евтин)..По евтино от това не се сещам...Малко циганска работа ще стане ама ко ти пука...нали е евтино!!!
8180 - майстор
Соколов,
Една-две мисли по дефинираните цели.
Като казаха колегите, 2см. са прекалено малко за топлоизолация. Сложете поне 5. Фибранът е по-скъп (ако сте проверили вече), но е по-подходящ в случая (да не капе конденз). Фугите, независимо от сглобката трябва да се уплътнят максимално. Иначе топлият и влажен въздух ще преминава през тях и ще кондензира по ламарината, след което ще капе върху ТИ, а през нея някъде ще ТЕЧЕ. Допълнително това ще влошава ТИ.
За вар. платна от стиропор (вата), които са паропропускливи, трябва нещо за паробариера - найлон или др. откъм помещението, щателно уплътнено на снадките и по периферията.
Ако подпокривното е "проветриво", тези изисквания по отношение на конденза се облегчават, но остава проблемът с ТИ.
През лятото - срещу жегата, също е силно препоръчително проветряване на подпокривното пространство. Вероятно за целта могат да свършат работа гофрите на покривната ламарина - да не се затварят плътно долу и горе, като и някакви отвори във вертикалните триъгълни страни.
Успех,
Здравейте!Мисля,че ми е първо мнение и зачеквам стара тема,но ми стана интересно,какво ще се получи,ако подпокривното пространство се остави да се проветрява... :? Веднага във въображението ми започнаха да цвърчат едни мишки,белки,гарги да гнездят и добитъка да си прави легленца от стиропор и найлон :? ...
За колегите от Форума-не съм знаещ,нито пък можещ,обаче пък-ей тъй мераклия съм и се радвам,когато чета за решени проблеми от каквото и да е естество.Поздрави!
group_ood - напреднал
radoraev написа:
Слушай какво ще ти изпее сега радиото!
Правих лятото обект(хале от желязна конструкция)----------та какво видях там.............

Тел....сгъната на две като двата и края са по около 10 см. и края на тази огъвка на телта е капната горе със заварчица!
Нанизваха стириопора и после огъваха тази тел в две посоки---на всяко парче стириопор имаше поне по две телчици..........после си лепяха мрежата отгоре и си го шпакловаха.........трудоемко,но съм сигурен че им излезе почти без пари пък и добре стана

Успех!
прав си.:)
Ето го най-доброто решение според мен.То вече няма значение след свършен факт де.Само една вата мисля да опъна отгоре по-натам.Плоскостите са от невто като фибран (забравих го как се казва точно) 2 см. Наложи се да ги подрязвам всичките по 5 см за да станат 60 на 120.Всичко излезна около 500 лв.
Изображение
Изображение
Изображение
marto - специалист
Стефан може и да е досадник но на тия конструкции им разбира много..проектирал е доста покриви и то
доста по-сложни и големи.Щом казва че ще провисне съм склонен да му вярвам,нищо че са минали 2 год. :-D
marto написа:
Стефан може и да е досадник но на тия конструкции им разбира много..проектирал е доста покриви и то
доста по-сложни и големи.Щом казва че ще провисне съм склонен да му вярвам,нищо че са минали 2 год. :-D
Аз Стефан не го познавам и незнам колко разбира,какво е построил и проектирал, но на такива изказвания по снимка от телефон ама хич не съм склонен и да разсъждавам.Фермите са презапасени мин 2 пъти.Не са спънати хоризонтално от долната страна (точно над окачения таван) по моя преценка.Ако теоретичко получат претоварване средните две ферми първо ще огънат в ляво или в дясно и чак тогава ще започнат да пропадат (понеже от горната страна четирите ферми са спънати с 11 столици и гуфрирана ламарина с видий на сяка столица).Иначе съм съгласен че някога ще пропаднат, но след 20 30 години.Най-добрия вариант е с двоино Т-е но излиза доста солено от към цена и монтаж.

Тема "Най-ефтиния таван ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: