Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
toni_g79 - специалист
В америка медните тръби са само на топлата вода.На студената са си обикновени полипропиленови. Поне там където работих :idea:
tretre - специалист
Da me izvinat moderatorite za copy/paste, no tuk e kazano kratko i qsno.

В цивилизования свят от повече от 100 г. масово се правят сградни водопроводни и отоплителни инсталации с медни тръби поради голямата устойчивост и трайност на медта. Разбира се, трайни са само качествените тръби от рафинирана мед със съдържание на мед 99,99 %. Европейският стандарт за такива тръби е EN1057. Тръбите от рафинирана мед са трайни, безвредни и могат успешно да се използват за питейни водопроводи в сгради.
zimel - специалист
За мене вече си изясних този въпрос, на Юроком-ските тръби пише : EN 1057 дойчланд, линка, който съм постнал по-горе дава много разяснения по въпроса.

Надявам се, че съм бил полезен и на други ентусиасти като мен.
lux_e_on - специалист
kapanec написа:
lux_e_on написа:
Колеги,мисля и в друга тема съм писал-има неръждавейка за водопровод на Виега с пресови фитинги и/или тръбогиб.Медната тръба за водопровод е със сертификат и е по-скъпа,а и да не забравяме че в много дъежави се използва мед за водопровод,но никой не пие вода от чешмата като у нас.Що се отнася до ракиените казани като тръгне ракията първите 2-3 литра -най силната се изхвърля или остава за препек точно защото е обрала мизериите и окисите по тръбите,а дали е вредна-определено.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Колко грама се отделя е според размера на казана и не се отделя заради товаче е (обрала мизериите и окисите по тръбите) а по други причини :?:

Той метиловия алкохол е ясен,ма не ми казвай че няма мизерии и окиси щот няма да ти повярвам.
kapanec - специалист
дали има окиси и др. мизерий (да) ако не е ползван много дълго време факт; :drinkers:

Тема "Водопровод от медни тръби?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: