• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
iveliks - специалист
искам да попитам дръвчетата какви са
kaishew - специалист
Дръвчетата са лешник на 2 години
iveliks - специалист
Браво ама те са цяла гора а не мислиш ли че с времето ще стане голямо мазало от издънки около основното дърво и как ще се бориш .Питам защото имах такъв проблем преди време и докато го изкорених си беше голямо копане от основното стебло в радиус от метъри повече беше се оформил един лес ама лес та затова питам.Успех
kaishew - специалист
Още при засаждането ги молчирах с черно платно за да има по-малко трева и като се полива да не се спича почвата.В последствие се оказа,че има ефект на задушаване и на самите издънки.Тези които избиха бяха много малко и на 120 дръвчета за около час с ножица успяваме да ги почистим за сега.Това ме навява на идеята да потърся нещо по стабилно за по дълго време да ги покрива.Приемам идеи и съвети.

Прикачен файл

Picture 022.jpg
Picture 022.jpg (203.87 KиБ) Видяна 7624 пъти
Градинар - специалист
kaishew, моите поздравления :-)

Аз съветвам хората да сложат стар килим, черга, одеяло под фолиото.. за да пазят от евентуални наранявания.
но стар брезент вместо фолио :lol: :mrgreen:
kaishew - специалист
Защо,не е ли възможно?При мен действа и то доста добре.Все пак сме за направи си сам. А иначе ще ползвам много от съветите ти.
Градинар - специалист
Напротив, получило се е страхотно! Виждал съм какви ли не бетонни безобразия, които се напукват, слягат на криво... а нещата са толкоз прости :-) Една дупка и брезент.

Следващата крачка е:

Изображение
Изображение

нямам търпение да направя нещо такова!
Transporterr - специалист
прости изглеждат на снимката съгласен :-D
само че ако не искаш да заприлича на иsтинско блато, май трябва да ги усложниш уважаеми Градинарю :) СЪщо така не мисля че една дупка в земята и брезент биха били достатъчни! При евентуален пробив какво правим? Всичката вода заедно с химикалите в земята ? благодаря ..
kaishew - специалист
За какви химикали става въпрос?Мисля,че говорим само за еко система.А пробива го залепваме и допълваме с вода.Опита от лятото показа,че водата се запази относително чиста и най - важното рибите оцеляха,че даже и се размножиха.
Spassow_lbg - специалист
колеги,
първо за много години на всички, много здраве, щастие и успехи.

така и не успях да разбера какви трябва да са растенията в езерцето за да има някакво равновесие, да вкарват и кислород във водата, и да не позеленява водата толкова бързо и т.н.

също така откъде могат да се вземат тези растения, не ми се ще да ходя по блатата да ги изкоренявам :).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "езерце- каква флора и фауна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: