Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Има случаи в които една помпа пари повече от друга , ако я свържеш на по тесни тръби, ако пред-зад нея има колена , възвратни клапи , задръстени филтри , ако не е обезвъздушено моторчето и :wink: .Иначе помпите издържат на температура на флуида 110 градуса . :wink:
blagodarq za otgovora filtara i cqlata sistema sa chisti.Zagrqva nqkade do oklo 60 gradosa tova problem li e?
joro_vn - специалист
bvoivodov написа:
pompata na parnoto mi pari kogato raboti kolko e normalnoto da zagre po star model e?
Стига бе, какво значи стар модел ?
Ми водата ти в системата е поне 60 градуса, на теб от колко почва да ти пари?
И толкова ли ти е трудно да пишеш на разбираема българска кирилица?
Загрява доста а водата която минава е по хладна.Нормална температура ли е около 60 на помпата?
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
Има случаи в които една помпа пари повече от друга , ако я свържеш на по тесни тръби, ако пред-зад нея има колена , възвратни клапи , задръстени филтри , ако не е обезвъздушено моторчето и :wink: .Иначе помпите издържат на температура на флуида 110 градуса . :wink:
Чети де . :wink: тоест твоята помпа среща някакво съпротивление .
ivan_v - специалист
filmatoplo написа:
filmatoplo написа:
Чети де . :wink: тоест твоята помпа среща някакво съпротивление .
И защо тези неща загряват повечче помпата?
kalin72 - майстор
И защо тези неща загряват повечче помпата?
По-високо съпротивление(триене на водата в тръбите)?
парното ми е чисто ново системата е чиста 6 кръга е съпротилени 0 смо помпата не ми е нова.Вапроса ми беше до колко е нормалн да загре е помпата и не ми казваите колкото водата защото тя се враща в камината не повече от 30градоса а помпата е около 50-60
filmatoplo - майстор
Отвий и болчето и я обезвъздуши , издава ли шум.

Тема "Избор на помпа за локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: