chavdarov6 написа:...Ми до диаметър 200 няма май голямо значение над 300 може да се замислиш. Ако има фасонни елементи и сградни канализационни отклонение, може да засече как се получава цената им. Ако някой ще се хване да ти прави хидравлична проба, пак е повод за замисляне. И остава последно, ако се хванат за носимоспособноста (SN) дали ще има налични такива. Сетих се , че практично погледнато оребрените тръби навсякъде можеш да режеш и да използваш муфата, за гладките трябва специално да си купиш муфа ... бла бла ... всичко опира май до цената в България.
Е добре де,аз даже няма да я изграждам.......тя е готова повече от половината 200м. Направена е от общи работници с технически ръководител (понеже цената ми е била високичка за тях)....Сега се запознах с въпросните тръби и би било добре да я продължа аз на по тънка цена,само исках да се уверя че не сам в някаква грешка.....
Строителна фирма изгражда канализацията,защото имат няколко кооперации в завършен вид БЕЗ канализация.......така че изграждат я и след време я даряват на общината.........има и още но не ми се пише....
Та продължавам да моля някой работил с въпросните тръби да ми каже че може да се подменят.
П.С. По проект е ПВЦ.....