• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
isb - напреднал
Аз в къщи съм с локално парно и това с вентилатора го правя от доста време, продават вентилатори подобни на климатичните наистина ефекта е голям в стаята ми е значително по топло от преди естествено иска се парното да гори редовно поставих такива и в другите стаи в който стоим по често хол всекидневна и детска.
rea11ity - напреднал
isb написа:
Аз в къщи съм с локално парно и това с вентилатора го правя от доста време, продават вентилатори подобни на климатичните наистина ефекта е голям в стаята ми е значително по топло от преди естествено иска се парното да гори редовно поставих такива и в другите стаи в който стоим по често хол всекидневна и детска.
Може ли малко повече информация за модели / доставчици и т.н. ?

Може и на лични за да не се счита за реклама.

п.
kretio74 - специалист
rulom написа:
Ако си земеш конвектор, определено ще имаш реализирана икономия, щото грееш 1 L. вода, обдухваш цялата пита и топлината ще остава в стаята, иначе по твоя метод загреваш 20 L. вода и допълнително харчиш и ток....сметай си разходите :lol: ...иначе топлата вода е измислена отдавна :wink:
ама въпросът остава с цената на конвертора : ако дадеш 500 лв за колко време ще ги избиеш смятам ,че ако обдухваш радиатора ,КПД то се вдига многократно и икономията е явна
kretio74 - специалист
rulom написа:
Ако си земеш конвектор, определено ще имаш реализирана икономия, щото грееш 1 L. вода, обдухваш цялата пита и топлината ще остава в стаята, иначе по твоя метод загреваш 20 L. вода и допълнително харчиш и ток....сметай си разходите :lol: ...иначе топлата вода е измислена отдавна :wink:
значи мисля че ако загряваш по голямо количесво вода ще имаш по голямо кпд или както там се казваше защото както старите майстори казват повече вода по дълго топло
:)
kretio74 - специалист
rumnikkk написа:
Радиаторът е панелен и е част от домашно локално парно.Идеята ми за това е по-бързо затопляне на помещението.При електрическите радиатори ,тези който са с духалка пречупват по бързо въздуха от колкото другите.А вентилатора ще се включва автоматично щом е включена помпата за циркулация на водата в системата.
ако в долната част на радиатора сложиш танцценциален (турбинен) вентилатор ще усетиш видимо разликата -пробано при бащата но проблемът е в естетиката за да не затваряш естественния поток на въздуха :2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:
isb - напреднал
rea11ity написа:
isb написа:
Може ли малко повече информация за модели / доставчици и т.н. ?

Може и на лични за да не се счита за реклама.

п.
Ами има ги в Пловдив в един склад в квартал Изгрев ако познаваш града мога да ти обясня но незнам кой е адреса
alsted - майстор
А какво ще кажете обдухването да е в противоток - топлия въздух да се насочи надолу :?
kretio74 - специалист
alsted написа:
А какво ще кажете обдухването да е в противоток - топлия въздух да се насочи надолу :?
Мислищ ли че ще има по голям ефект :?
alsted - майстор
Предпочитах отговори, ама срам не срам :ops: - вижте ми темата.
ZMeyGorianin - майстор
Топлия въздух като по-лек има стремеж да се качва нагоре. При стандартното монтиране на панелни радиатори на 15-20см. от пода топлия въздух по конвекцията излиза на около 1м. от пода. Така това растояние се топли само от излъчването на радиатора/ говорим за панелни такива/. Ако се насочи въздуха принудително надолу смятам,че ефекта ще е положителен, защотоще затопля по голям обем.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Радиатор на парно - духалка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: