• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vodopada - специалист
filma ,аз имам Атмос комби от 4 години,карам го без буферен съд.Монтирал съм го с четирипътен вентил със задвижка + контролер.Бойлер 300л с отделна помпа, помпа на малкия кръг и алфа 2 на големия.Имам две подови с термостати.Нямам проблем с връщаща се вода , държи 70 / 75 .Котела работи денонощно.
vodopada - специалист
В Поморие има монтиран един Атмос комби като най обикновенна печка.Монтиран е от голям капацитет. Собственика не сварва да зарежда.
filmatoplo - майстор
Водопада, браво добър избор :wink: аз се спуках тук да убеждавам мераклиите на Атмоси да си монтират 4 пътни вентили :) прати някоя снимка тук или на filmatoplo@abv.bg благодаря.Всяка година преди коледа прескачам до Поморие до избата за винце , някой път и до Интиел .Капацитета да не е някой бургаски спец :wink:
vodopada - специалист
Четирипътния вентил задължително с ъс задвижка и контролер.Мисля ,че върши по-добра работа от ладомата.
Поне това са мойте наблюдения.Не споря.Снимки ще пратя утре.
vodopada - специалист
Капацитета е от Поморие.Ще ти пратя снимка на твоя емеил на това изобретение.
filmatoplo - майстор
За снимките предварително благодаря :) Да прав си -Ладомата играе само една функция -обезопасява възвратната вода в котела да не пада под 60-65 гр без да мисли за водата която ще отива към радиаторите , а 4 пътния вентил осигурява 2 функции -хем това като ладомата хем и регулира водата към отоплението според нуждите :wink: .Ако се монтира Ладомат иска и отделно смесител .
filmatoplo - майстор
А за самия избор на пиролизен котел какво ще кажете освен познатия Атмос -кой друг или кой не .Атмоса съм го разчеквал целия , веднъж се наложи да му махам всичко по него хем да олекне хем да не се одраска при вкарване в едно мазе .За подмяна съм подменял следните компоненти отнего - двата термостата,кондензатор на вентилатора , пренавивал съм изгорял мотор на вентилатор , азбестовите набивки на вратичките ,счупена долна керамика -всичко това заради некадърност и недоглеждане .
bili&steki - специалист
http://attack-sro.sk/en/products/8/Floo ... -gasifying

Поразгледай тези .....незнам кой ги продава в БГ..ние така и не почнахме да се занимаваме с пиролизни... иначе като изработка са доста добри...ходил съм в завода.виждал съм как ги заваряват роботи..страхотни заварки правеха :lol:..
rdx - специалист
След добрите съвети на Филма ми се изясни инсталацията,донякъде :wink: 1.Задължително буфер с малък кръг и ладомат.2.От буфера с помпа с променлив дебит и 4пътен вентил +задвижка и контролер към радиаторите.Конвектори за съжаление не мога да сложа,трябва да разкопавам пак замазките.За БГВ съм го вързал към първият колектор заедно с радиаторите на първия етаж.Благодаря още веднъж на Филма и като ходиш за вино в Поморие още малко и си във Варна да почерпя! :prost:
filmatoplo - майстор
Да след 130 километра и съм там :) когато бойлера е свързан като радиатор след вентил може да получава по охладена вода в слънчевите и топли дни под 60 градуса .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: