Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
prascho - майстор
Crafty написа:
ivanovrg написа:
Тези крайните носещи се слагат,когато не захващаш UD профила за стените
Когато UD-то е захванато няма смисъл от тях.CD-to влиза в UD-то
Напълно вярно - в посоченият случай се минава с 2 носещи :wink:
Отново икономия! Сменете си професията и станете икономисти ! Пичът едва ли е за 10 лева за разлика от вас.

П.С. Към автора: най-добре си направи една бадама с вар и не му мисли :-D .
ivanovrg - специалист
тогава да вземе да нареди носещата скара през 20см а основната през 10
:?
prascho - майстор
ivanovrg написа:
тогава да вземе да нареди носещата скара през 20см а основната през 10
:?
Ти за напрежение на опън и срязване чувал ли си? Аз да си призная не съм и затова го правя по начин потвърден от големите вождове ;) .
Crafty - специалист
prascho написа:
Отново икономия! Сменете си професията и станете икономисти ! Пичът едва ли е за 10 лева за разлика от вас.

П.С. Към автора: най-добре си направи една бадама с вар и не му мисли :-D .
Колега, аз и за 100лв. не бих правил проблем. Освен това приемам съвети и мнение само от специалисти, доколкото съм чел форума - гипсокартона ти е хоби и то от скоро.
По твоята логика, да вземем да слагаме носещите профили през 20-30см. ... да не вземе да провисне нещо, а монтажните плътно един до друг - да не се чудим къде и как да ги търсим. :wink:

Опс - не съм се зачел надолу ... Аз съм чел доста книжки, но кажи къде "вождовете" казват, че носещите трябва да се слагат на 15см. от стената, при наличие на монтиран UD профил?
ivanovrg - специалист
колега,
аз тези книжки ги прегледах и стигнах до извода,че не са написани за хора НАПРАВИ СИ САМ.
Всеки си ги разчита както мисли той ,че е правилно

Аз имам доста опит по обекти(не в БГ), кадето инженери и проектанти се изпреварват кой да те проверява и да ти обяснява,че проекта е правен по предписание на производителя
Повярвай ми-никъде не се слагат на 15см носещи профили,ако е захванато УД
future - специалист
Айде стига сте спамели по темата.Вие още малко ще наредите картона без размери и без ниво.За какъв професионализъм говорите.

Прикачен файл

knauf1.jpg
knauf1.jpg (50.17 KиБ) Видяна 6984 пъти
Crafty - специалист
Колега, обърнете внимание на пунктира на UD профила, както и на подчертаната думичка. Преди да започнете да водите спорове е хубаво да се подготвите малко по-добре. През цялото време с колегата ivanovrg казваме, че може да се направи таван и БЕЗ UD профили и ТОГАВА носещите започват на 10-15см. от стената. Ако и сега не е станало ясно - сменете попрището :wink:

Прикачен файл

knauf1_704.jpg
Евентуално = може и без него!
knauf1_704.jpg (42.62 KиБ) Видяна 6973 пъти
crez - майстор
Всички пишещи пропускате едно важно обстоятелство при този тип таван който ще контактува с неотоплено подпокривно пространстно (лятото много горещо, зимата студено). Точно тогава, ако използваш металните профили тавана ще се напука заради линейните разширения и свивания на метала, при летвите това го няма. Летвите дейстително не са много по евтини от профилите, защото са от сух материал,импрегнирани и с абсолютно еднакъв размер по дебелина. Материала предварително е прекаран през щрайхмус, и сред това е разбичван по ширина. Скарата е единична напреко на гредите, никакви двойни скари и т.н тинтири,минтири. :lol:
merakliq - специалист
В крайна сметка ralev спомена, че трябва скарата да се реди без UD профил за стената, било то заради движение или заради деформациите от температурата както спомена crez. Другите колеги дават схеми на монтаж с двойна скара и UD профил за стената.
Кое е правилно при каратаван?
kio - напреднал
Нагледно
Сени:
http://www.youtube.com/watch?v=3BinZzGS ... PL&index=3

Тавани:
http://www.youtube.com/watch?v=0DiVkW8q ... 39&index=9

Ud профили се слагат само от едната страна.Страните в които влизат CDтата .Разбира се няма проблем и от другата да се сложи но просто няма смисъл.Първото CD се поставя на Максимум 10см от стената.Същото важи и за последното CD.В UD не се захваща за да не се запъне конструкцията.
Относно старата мазилка-БУТАЙ.Не си прави експерименти.По този начин ще НАмалиш натоварването в/у гредите.ТЕ и сега са натоварени достатъчно,а вече са и стари.Викни някой разбиращ да ги провери за вредители-дървояди.ВСЕ ПАК ЩЕ ЖИВЕЕШ ОТДОЛУ :!:

Тема "Гипскартон на каратаван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: