Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чаро - Акълия
Бе, те в Тайланд не знаят какво е това отопление, ама карай, тва е друга тема.
А вашите 200в/м2 :shock:
За къща 100м2 -20киловата :shock: а стига бе.

Не съм стегнал цялата къща (300+ м2), ама съм сигурен, че ще я стопля с 17кв съдейки по натовареността на машината, без да съм ползвал ИТБ, БТВ , ББТ и разни други телевизии :lol:
valio2007 - специалист
Тани написа:
2. Аз лично бих ли си направил такава къща?
Ако питаш за тези блокчета-Не съм привърженик на вътрешна изолация, така че не.Не вярвам да издържи повече от 2 години без ясни следи от детски юмручета.
Ако питаш за нискоенергийна- Колебая се между пасивна и такава с нулева консумация. Може би, ако фотоволтаиците достигнат 2-3лв. на ват ще монтирам, а за сега ще си оставя възможност за бъдещия им монтаж и отопление. охлаждане изцяло на ел.енергия.
tochnia1 - напреднал
Чаро написа:
..... Точен, уважения за сайта и труда който си положил.
Отдели внимание на обезопасяването на инсталациите- няма нищо по въпроса и го сложи като важно:!:
Някой наистина ще вземе да си прави парно по тоя сайт и не знам :?
Благодаря за уважението....
Да си призная, не е направен изцяло и само за тема "направи си сам", а с цел "повикай майстор". Малко е силно, като признание, но все пак, човек трябва да се храни три пъти на ден.
Мога да дам поле за изява, ако желаеш, естествено с всички цитати и обратна връзка, към автора.
PIP - майстор
Тани написа:
Нещо много приказвате празни приказки ми се струва!

Моля да направите разлика между двата въпроса:

1. Възможно ли е с такава малка мощност да се отопляват 100 кв.м.?

2. Аз лично бих ли си направил такава къща?

Отговаряте едновременно и на двата въпроса и затова ви се получават различни мненията!

Мисля че на първи въпрос всички единодушно ще кажат ДА.

Отговора на втори въпрос няма нищо общо с тази тема! Това не пречи да отговорите и на него разбира се , но това по скоро има информативно значение , но няма никаква тежест в спора!
Въпроса на темата беше какво отопление за къща 100м2 с itb.

100m2 пасивна и добра енергийно ефективна къща може да се отоплява с 2квт.

Itb къщите за които става дума не могат. Във форума има не малко собственици на къщи с 8см eps външна изолация – тухла – 4см вата вътрешна изолация, чийто изолции са по-добри от 6см eps – бетон – 6см eps. Нека някой сподели дали се отоплява с 2квт.
tochnia1 - напреднал
Ами аз дадох пример, който е показателен.

И защо никога не се споменава плътността на ЕРS-а? Плътността може да се каже, че е по-важна от дебелината!

5 см. стериопор с плътност 30, приблизително се равнява на 12 см стерипор плътност 15.

Именно с 5/30 ми е изолирана къщата, след мазилката, и от вътре е с минерална вата 5 см URSA, на която не помня качествата, но я има масово и ще си направя труда да проверя!

Отоплявам се с 25kw Дедитрих, и горя по 3,5-3,7 т. въглища на сезон - бобовдолски! Квадратурата ми е, чистата, 108 кв.м.

Мисля, че спора е безмислен, преди да се изкаже някой експерт или да се види демо по телевизия за тези панели, което едва ли ще е реално, предвид масираната реклама, дето и тук се налага!
ArturDent - Почти Безобиден
tochnia1 написа:
...Мисля, че спора е безмислен, преди да се изкаже някой експерт или да се види демо по телевизия за тези панели, което едва ли ще е реално, предвид масираната реклама, дето и тук се налага!
Или най-вече се установи опитно (да не пиша емпирично, че накой може да се заяде пак). Тук от една страна заствават хора, които продават нещо и оттричат всичко друго, като остаряло. А от друга жора които са се постарали да направят всичко, за да намалят топлинните си загуби, и пак не могат да постигнат тия малки мощности.....
tochnia1 - напреднал
ArturDent написа:
tochnia1 написа:
...Мисля, че спора е безмислен, преди да се изкаже някой експерт или да се види демо по телевизия за тези панели, което едва ли ще е реално, предвид масираната реклама, дето и тук се налага!
Или най-вече се установи опитно (да не пиша емпирично, че накой може да се заяде пак). Тук от една страна заствават хора, които продават нещо и оттричат всичко друго, като остаряло. А от друга жора които са се постарали да направят всичко, за да намалят топлинните си загуби, и пак не могат да постигнат тия малки мощности.....
Само ще допълня - "... всичко възможно по джоба си........"

Иначе, правилно, всеки си гледа от неговата гледна точка...
Тани - модератор
Ама вие пак почнахте с празните приказки! Една къща не се състои само от стени , а стените са с почти най-малкото значение в случая! Сигурен съм , че една къща построена с тези панели може да се отоплява с 4 киловатчаса , ако се изпълнят останалите детайли както трябва.

Също така съм сигурен , че питащия не е изпълнил тези подробности , така че не ми се вярва да му стигне тази мощност! Ще се радвам да греша!

Докато автора на темата не даде подробности за под, таван , покрив , дограма, как е завършена фасадата и вътрешната част на стените, как е решен проблема с вентилацията , то смятам че спора си остава безсмислен и хипотетичен и който каквото и да каже може да е прав!
ArturDent - Почти Безобиден
Тани написа:
Докато автора на темата не даде подробности за под, таван , покрив , дограма...
То автора/авторката на темата е със 7 мнения за 13 месеца. т.е. едно на два месеца. Така че отговора го чакайте през...май 2010.
Тани - модератор
ArturDent написа:
Тани написа:
Докато автора на темата не даде подробности за под, таван , покрив , дограма...
То автора/авторката на темата е със 7 мнения за 13 месеца. т.е. едно на два месеца. Така че отговора го чакайте през...май 2010.
В такъв случай виждам решение на спора по два начина.

1. Да се сметне какви трябва да са стойностите на изолациите за да е разхода 4000w

2. Да се сметне каква е консумацията при стандартно изпълнение с тези панели!

Ще си позволя да помоля да се прави разлика между смятане и предположение!

Тема "Отопление за 100 кв. къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: