• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ulieliadi - специалист
А скоро някой ял ли го е с боя акрилатна на Боро?
На гипсокартон с цялостна шпакловка, след 4 ръце видях че няма да покрие и купихме друг.Още на първата ръка осезаема разлика и с втора ръка ще покрие.
Цвета не е светъл , а кърваво червено и пак не покрива стоейки на петна :?
Разбрах че има и други попарени с тази боя и затова да попитам :-D
Аз си го обяснявам с некачествен колорант :?

П.С.За тавана използвахме същия латекс на Боро но бял и той покри от втора ръка.Направо съм шах...
toni_g79 - специалист
За каква площ,колко количество говорим,на стените?
ulieliadi - специалист
Една стая - стени около 40кв.
10 литра боя не я покриха като изобщо не е разреждана(такива бяха инструкциите на етикета)
toni_g79 - специалист
ulieliadi написа:
Една стая - стени около 40кв.
10 литра боя не я покриха като изобщо не е разреждана(такива бяха инструкциите на етикета)
а
Ако боята е била хубаво разбъркана,значи проблема си е в боята,10 лт. са си напълно достатъчни.Предполагам покритието си е мат?Друг път ще знаеш какво да ползваш,напиши марката на другата боя ако някой е на твоето място да знае :) Аз боя да не покрие на 4 ръце не съм срещал,което не значи,че няма де :-D
ulieliadi - специалист
Има-има :-D
Утре ще я снимам и ще кача снимките и на двете :wink:
kotyo - специалист
За наситено червените цветове, фирмите обикновено имат по-специални изисквания. Например оригинален техен праймер, който е червен или тъмно сив, или в краен случай равномерна т. сива основа от друг, по-евтин латекс. Та резултатът е по-скоро закономерен, отколкото инцидентен.
Далеч съм от мисълта да твърдя, че Боро е супер качествен латекс, но по всяка вероятност и той щеше да покрие след допълнителните 2 ръце..
краси иванов - специалист
Проблема не е в цвета,а в слабите акрили в евтините акрилни бои.Даже напротив,червеното би било покрило много по-добре от бялото.
Като цена/качество аз съм най-доволен от Капарол и Мегахим(за червено става въпрос).От първата ръка ми се е получавал цвета.(не се разреждат с вода)
toni_g79 - специалист
kotyo написа:
За наситено червените цветове, фирмите обикновено имат по-специални изисквания. Например оригинален техен праймер, който е червен или тъмно сив, или в краен случай равномерна т. сива основа от друг, по-евтин латекс. Та резултатът е по-скоро закономерен, отколкото инцидентен.
Далеч съм от мисълта да твърдя, че Боро е супер качествен латекс, но по всяка вероятност и той щеше да покрие след допълнителните 2 ръце..
Покажи някоя фирма която има задължителен ГОТОВ ОЦВЕТЕН праймер за полагане преди ОПРЕДЕЛЕН цвят на небоядисвана повърхност.Принципно праймерите са бели,и по желание могат да ти ги оцветят(поне тези които аз съм ползвал).Никъде не съм виждал изискване основата да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО оцветена преди основния цвят.Всеки нормален латекс би трябвло да си покрие от 2 ръце на бяла основа.......
Ако някъде сложат такова изискване това значи,че крайната боя е с нисък клас и покривност........!!!!!
kotyo - специалист
Ми това бяха изричните указания на пичовете от Dulux относно едно вишневочервено.Това преди две години. За другите фирми съм го чувал от колеги.
краси иванов - специалист
kotyo написа:
Ми това бяха изричните указания на пичовете от Dulux относно едно вишневочервено.Това преди две години. За другите фирми съм го чувал от колеги.

Работя с Дюлакс вече около 4 години,не е имало до сега цветни грундове.
Ако не е друго то покривноста е много висока,само да не е разредиш,че става мазало.Най-много 5-10%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Проблем с боядисването на гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: