Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Stass - напреднал
здравейте !
понеже и аз я докарах до редене( е, и лепене де) на плочки ( фаянс, теракот, гранитогрес..) рекох да запитам , ако някой може да сподели опит или дори само мнение.
Рязал съм плочки с диамантина и малък ъглошлайф. Сега обаче имам и настолен циркуляр. Та въпросът ми е дали и на него може да се режат, понеже доколкото знам , ъглошлайфът реже поради високите си обороти и респективно високите температури които се развиват. Поне при рязането на метал е така. Дали настолен циркуляр с подходящ диск би свършил работа?
Илиян Илиев™ - майстор
По принцип би трябвало да стане. :?

Но като се има прдвид, че всяка машина си има предназначение ти препоръчвам да НЕ опитваш.:evil: Топлата вода е открита. :wink:
chapara - майстор
Илиян Илиев™ написа:
По принцип би трябвало да стане. :?

Но като се има прдвид, че всяка машина си има предназначение ти препоръчвам да НЕ опитваш.:evil: Топлата вода е открита. :wink:
Йес :roll: :wink:
stivemaster - майстор
Нека да отговоря и аз в опит да поясня .Колега BobiB първо плочките се делят на два вида - произведени по стандартната технология ,били те фаянсови , теракота или гранитогрес и произведени по евтина технология ( китайска съм виждал аз) представляват нещо като порцелан .Това е евтин начин да постигнат мразоустойчивост за което и да им се сърдим все тая.Ако са от втория вид само с диск. Второ и машините (дъските) също от своя страна се делят на два вида - евтини и скъпи.При евтините - обикновено проблема е в това че като натиснеш да режеш , направлявашите поддават и се усукват с което може да ти изкриви размера ролката или при гранитогрес обикновено - само да издраскаш гланца.Тогава плочката се чупи накриво макар че изглежда като отрязана нормално.Затова и колегата PLOCHKATABG ви базика че който е инвестирал в машини ....... Теракота с дебелина над 8мм и размери над 40/40 , гранитогрес с релефно покритие особено стълбищен тоест с най висока твърдост на покритието с обикновена дъска не може да се реже .Знам как звучи това (тоя на мен ще ми каже как се реже) но истината е такава .Никой не изгаря от желание да дава над 500 лв. за Сири,Сигма,Монтолит или друга профи машина но ако се занимава с това се налага.
По отношение на евтини дъски с хубаво рязане от тази като на jekasus аз лично не съм доволен имам такава - може би не са измислили направляващите ролки в които се създава луфт и ......
Мога да препоръчам друга която имах но ми я свиха http://www.servina.net/index.php?c=view ... &stID=4661 лека и реже много добре.
Последно ако имате по евтина дъска и мислите че не се усуква може да опитате да смените само режещата ролка ако е с размер заменим с тази на маркова машина.Обикновено цената е от 12-18 лв и има голям ефект , особено пред оригиналната на китайките.

Тема "Рязане на теракот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: