• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
boianivanov - напреднал
При мен цената на която го правят е 4600 лв. за 100 кв.м. което включва: два реда надзид с тухли,изграждане на нова дървена конструкция с полагането там на всички елементи като ламперия,хидроизолация и керемиди, зидане и измазване на два комина и поставяне на улуци, водостоци и всички тенекиджийски манипулации и лакиране на дървенията с лак.Цената беше 5 бона, но се разбрахме аз да си сваля покрива за което ми отбиха 400 лв.

П.П.:покрива го преправяме от 4-скатен на 2-скатен което вкл. и зидане на два триъгълника в двата края на къщата.Каквито и да са ви коментарите аз съм доволен че къщичката ще стане с ново покривче.И много важното условие е че нямам цигани за майстори в къщата.
ArturDent - Почти Безобиден
А тая цена дето цитираш е нявярно без материалите.
Но и така да е евтино е.
Последна промяна от ArturDent на вт юли 13, 2010 11:15 pm, променено общо 1 път.
stenmark - специалист
Кое е ефтиното 46лв/кв.??? егати ефтинията.Единственото хубаво е че човека е доволен!
ArturDent - Почти Безобиден
Ами ... това го казвам от позицията на човек, който наскоро плати един покрив 200 кв.м. правен както трябва (надявам се).
Цената за труда беше малко под тия 46 лв/кв.м., но все пак става въпрос за готов надзид, един комин и по-голяма площ.
Имах и други оферти, които бяха нагоре.

П.П. Ако мислиш, че е евтино, да беше го направил ти (моя покрив). Точно в този форум пуснах запитване за оферта за покрив. И точно колега от този форум ми го направи.
nihonjin - специалист
beam55 написа:
Предстои ми покриване на една малка вила с двускатен покрив с битумни керемиди. Материаните за 2 ската (4х9м) мога да пресметна, но нямам представа за цената на труда. Зная, че цената е разтегливо понятие, но трябва да имам база за сравнение. Благодаря за всички отговори.
С баджанака направихме 2 ската 3х7м за навес с битумни керемиди, заедно с колоните на самия навес за 2 дни. Значи по 20 лв. на квадрат да го сметнем излиза че сме спестили 800 лв.; по 200 лв. на човек на ден. Ей това му викам надница!
boianivanov - напреднал
ArturDent написа:
А тая цена дето цитираш е нявярно без материалите.
Но и така да е евтино е.
това е цена само за труд, материалите по-голямата част я имаме
stenmark - специалист
Абе не мога да разбера нали някой не си мисли че цената на труда е същата преди една година.Аман от лъжи че имат много работа.обаче като питаш дали иска да види един обект и очите им светват.Работя в тая свера и който твърди че няма промяна е лъжец!!!
Марковски - напреднал
stenmark написа:
.Аман от лъжи че имат много работа.!
Това е тактика на договарянето. Кажи му, че ще търсиш друг, щом има много работа, и ще видиш завой на 180 градуса. Тръгни си, и ще видиш как ще те гони за половин цена. :lol:
schuldiner - майстор
Марковски написа:
stenmark написа:
.Аман от лъжи че имат много работа.!
Това е тактика на договарянето. Кажи му, че ще търсиш друг, щом има много работа, и ще видиш завой на 180 градуса. Тръгни си, и ще видиш как ще те гони за половин цена. :lol:
Абсолютно вярно!
Но моят съвет е с цигани въобще да не преговаряш.
boianivanov - напреднал
Но моят съвет е с цигани въобще да не преговаряш.[/quote]

И аз това казвам може да съм дал повече пари за покрива, но не съм ги дал на цигани
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19

Тема "Цена на труд за изграждане на покрив?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: