Ел. инструментите. Консумативи.
peter_m - специалист
Имам чувството, че колкото и грес да се слага и каквато и да е тя при тези обороти всичко се изхвърля моментално на страни и по зъбните колела така или иначе не остава нищо (всичко е отстрани). Това поне забелязах при моя Айнхел когато го отворих. Отворих го след като след два месеца редовна употреба взе да дрънчи на умряло (беше счупило 2 зъба на едното колело, а другите бяха доста изтъркани. Учудващо в магазина ми го смениха веднага с нов (при условие, че го занесох за ремонт). Новия (същия) за сега се държи, но очаквам и той по някое време да сдаде багажа. Ама за 30 лв толкова, да изкара 2 години колкото му е гаранцията (независимо дали ще се наложи ремонт или не), парите вече ги е избил. :)
Norek1 - специалист
Ето аз го разглобих и има грес, но не ми се вижда много а пак загрява?
Ето и на мен ми направи впечатление, че нямаше грес по зъбите, на 1-вата снимка разкарах малко с пръста ама сиг пак е изметнало

Прикачен файл

212.JPG
212.JPG (42.73 KиБ) Видяна 5093 пъти

Прикачен файл

214.JPG
214.JPG (43.22 KиБ) Видяна 5093 пъти
griffin - майстор
Мдам и при мен положението беше сходно имаше грес ама само отстрани а забитя бяха сухи, само дето мойта фабрично беше една бяла :-).
Norek1 - специалист
Да ви питам нали не е хубаво греста да се смесва тоест различни видове?То тази фабричната не прилича на грес доста рядка е, чудя се дали да я махна цялата и да сложа една тя е доста по гъста, ползва се за гресиране на лагери на 110KW до 250KW двигатели.

П.П.Да зъбите нямаха и капка грес по тях като го отворих, нищо чудно, че за 1-2мин. сгрява и почва да пари.
Panzer - специалист
Правил съм този номер с грес за лагери на един перфоратор. След това загряваше за нула време работа и не даваше да се пипне. :-D
PLOCHKATABG - специалист
Тази грес за мен е напълно достатъчна, причината за загряването трябва да се търси някъде другаде . Греста си е добре като количество, смяната и няма да подобри положението .
Norek1 - специалист
Еми тогава ще отида другата седмица като почивам до практикер и ще им обясна проблема, пък дано да ми го сменят :)
PLOCHKATABG - специалист
Norek1 написа:
Еми тогава ще отида другата седмица като почивам до практикер и ще им обясна проблема, пък дано да ми го сменят :)
Просто си го напъни без да се притесняваш, ако ще сдава багажа, ще разбереш скоро. Може да има несъответствия на леглата където лягат оси, зъбни колела, отливка и то китайска, дай му малко време да си намери място. Дай му малко зор, щом е в гаранция. Винаги можеш да го върнеш. Няма гаранция, че другия няма да загрява в началото .
peter_m - специалист
Да не забравяме, че и времето си е бая топличко. Загряването няма кой да ти го признае като повреда, така че както ти казаха не знам колко си хора вече - бачкай и не му мисли. То ще си каже.
Norek1 - специалист
Така си мисля и да правя, ако нещо стане има 2 години гаранция.Много се вживявам и аз :) Мерси за отговорите, решихте ми дилемата :)

Тема "Относно ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: